Company MC – innsiden av miljøet

Det er i dag flere MC-klubber i Oslo, som regel bestående av både yngre og eldre menn. Dette er menn fra alle samfunnslag, med det til felles at store deler av fritiden går til bygging av motorsykler med hovedvekt på choppere.

Choppere er modifiserte / ombygde motorsykler som i hovedtrekk består av rammer uten fjæring, også kalt «stivrammer». De aller fleste av disse er utstyrt med forlengede gafler, lav sittehøyde og to-sylindrede motorer fra Harley Davidson. Ellers består de av færrest mulig komponenter, derfor navnet chopper. «Chopping» kommer fra det engelske ordet chop, som betyr å skjære av / fjerne.

(Foto. Elin Finnanger) Èn av Arilds to choppere.

Medlemmene i disse klubbene samles i lokaler hvor de mekker sykkel, forteller jugehistorier, planlegger turer og utveksler ideer og erfaringer.

Dette miljøet har av ulike grunner dessverre fått et dårlig rykte blant de uinnvidde, som ofte får folk til å ta avstand fra disse miljøene.

(Foto. Elin Finnanger) Idèutveksling og detaljer.

Det er ofte lett å la oss lure av media sin vinkling på ulike saker, men om man gir disse «ukjente» miljøene en mulighet til å vise seg, er det lettere for oss å se den åpne og ærlige siden.

La oss derfor komme oss på innsiden av dette miljøet, og se hvordan det er i Oslos eldste bikerklubb.

I et kjellerlokale på Alnabru, øst i Oslo, finner vi Company MC. Klubben består av 12 medlemmer, pluss et prospekt (prøvemedlem), og ble først dannet i 1983. Dette er Oslos eldste bikerklubb, og de er alle stolte av å tilhøre klubben, og dets fellesskap. Miljøet er hyggelig og inkluderende, og de mener det er plass til alle, selvom det er ulike krav for å bli et medlem av klubben.

For å fortjene å bære vesten med klubbens logo innebærer det et minimum av to år hvor det første er som «hangaround», og det andre som prospekt.

(Foto. Elin Finnanger) I baren henger det flere bilder som viser mye historisk fra miljøet og motorsykkelens utvikling.

Innerst i klubblokalet til Company MC finner man en bar med sitteplasser til både små og store sammenkomster. Her holdes det flere arrangementer som f. eks bursdagsfeiringer for de på klubben eller andre, og nyttårsfeiringer hvor andre klubber blir invitert. Det er også blitt holdt både konfirmasjoner og bryllupsfester.

(Foto. Elin Finnanger) Baren hos Company MC.

Møt Francesco (39) fra Pisa, Italia, som har vært medlem i Company MC siden 2014.

«Allerede da jeg var barn lekte jeg med små motorsykler…»

 

En motorsykkelklubb kan av enkelte bli sett på som en gruppe med skremmende typer, men som vi får se i videoene over, er det i de fleste tilfeller stikk motsatt.

 

(Foto. Elin Finnanger) Arild og Francesco studerer motorsykkeldeler.

Som Francesco forteller oss, handler det hele mye om mekking og syklene i seg selv. Vi får derfor med oss Arild (51) ned i garasjen, hvor han viser oss hvordan disse kjøretøyene faktisk fungerer.

En stor takk til Company MC som viste oss innsiden av klubben deres, og ga oss et innblikk av biker-miljøet i Oslo.

Kilder:

http://www.companymc.no

Musikk:

Alive – Pearl Jam (Instrumental)

Where is my mind – Pixies (Instrumental)

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *