14 forfattere fanget på film

14 forfattere har blitt filmet i tv-studio på F21 mens de leser utdrag fra sine nye bøker. 

– Jeg har sett filmene av de andre forfatterne, og synes de er veldig fine. Jeg er glad for at det blir laget en slik film, sier forfatter Ruth Lillegraven. Hun er en av 14 forfattere fra Tiden Norsk Forlag som har blitt filmet i studio på F21, og filmsnuttene av forfatterne som leser et utdrag på 20 sekunder fra sin nyeste bok er publisert på sosiale medier.

Bra studio

– Jeg er heldig som har fått lov til å låne tv-studioet på F21 for å filme forfatterne, sier Morten Minothi Kristiansen som har filmet forfatterne.

– Her er det mye bra lys og utstyr. Og så er maten i kantina god.

Prosjektet med forfatterne gjør Minothi Kristiansen på oppdrag for Tiden, som utgir forfatterne. Når vi er på besøk har han filmet 12 av 14 forfattere, og venter spent i studio på de to siste.

– Jeg vil at videoene skal være enkle og rene – jeg har inntrykk av at det er det forlagsbransjen liker. Derfor har jeg valgt en steril hvit bakgrunn, og da passet det å filme i studio foran en greenscreen.

Forfatterne plasseres foran en greenscreen med  boka i hånden og Minothi Kristiansen begynner å filme. Målet er at flere skal bli fristet til å lese og kjøpe bøkene når de ser en smakebit på film.

 

All reklame er god reklame

Ruth Lillegraven er en av de siste forfatterne som blir filmet. Tilsammen har hun skrevet ti bøker på elleve år, både barnebøker og voksenbøker. Lillegraven skal i sin video presentere den nye boka «Sigd» som kom ut i august. Hun har også i det siste gitt ut «Eg er eg er eg er» som inneholder dikt for barn.

Lillegraven mener det er viktig å benytte seg av sosiale medier som en plattform for markedsføring.

– Sosiale medier og videosnutter er blitt mye viktigere de siste årene. Jeg tror at tradisjonell annonsering av bøker sjelden har noen stor effekt. Det som derimot fungerer er omtale i media, og så har jeg stor tro på sosiale medier som en infokanal.

Lillegraven forklarer at forfattervideoene er et prosjekt initiert av forlaget, som forfatterne stiller opp på.

– Jeg håper selvfølgelig at dette kan bidra til å skaffe flere lesere og selge flere bøker. Det er ingenting som har noe «simsalabim»-effekt, men man må markedsføre. Og all reklame er forhåpentligvis god reklame.