4 på MK

Vi har tatt oss friheten til å intervjue noen av de som jobber med forberedningene til innflyttningsfesten på Fyrstikkalleen videregående skole. Nysgjerrigheten tar over når man ser at alle jobber med forskjellige ting, derfor har vi stilt noen spørsmål om hva de jobber med når det kommer til forberedelsene av festen.

Av: Camilla Holt og Marthe Kristine

Frida. Foto: Marthe Kristine

Frida, 16 år – 1MKB: Galleri

1. Har du meldt deg på noe på scenen eller på konserten? Hva ville du eventuelt gjort?
–  Jeg har kanskje lyst til å melde meg på for å synge, men jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det.
– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg suger!
2. Hva synes du om dette opplegget, sånn siden det er dagen før høstferien?

– Jeg tror det blir en koselig avslutning før høstferien! Og det blir deilig å ikke bare ha skole.
3. Hva har du planer om å gjøre i dag?
– I dag skal vi gå rundt å se på diverse rom på skolen å ha galleri i, siden det ikke er valgt enda. Vi kommer til å se på lys, om det er mulig å henge opp bilder og eventuelt hvor vi kan henge opp bildene og hvor vi kan sette opp skulpturer.
4. Hvor langt har gruppa di kommet i arbeidet?
– Så langt har vi delt oss opp i forskjellige grupper som skal gjøre forskjellige ting. Med tanke på at vi ikke har fått noen bidrag enda, så har vi ikke kommet så langt på vei.
5. Hvis du kunne invitert hvem som helst til denne festen, og hatt alle verdens penger å bruke på det, hvem ville du invitert?
– Johnny Depp, fordi han er kjekk og en kjempegod skuespiller! F21 hadde også blitt en kjendisskole og vi hadde slått Elvebakken!

Marius. Foto Marthe Kristine

Marius, 16 år – 1MKD: Dokumentasjon

1. Har du meldt deg på noe på scenen eller konserten? Hva ville du eventuelt gjort?
– Jeg har ikke meldt meg på noe, men om jeg skulle gjort det hadde jeg kanskje sunget.
2. Hva synes du om dette opplegget, sånn siden det er dagen før høstferien?

– Det er ganske greit, en bra måte å avslutte på før høstferien. Opplegget er bra organisert, og jeg synes det blir enda bedre fordi elevene får lov til å være med å planlegge.
3. Hva har du planer om å gjøre i dag?
– Jeg har tenkt til å gå rundt å ta bilder av hva som skjer rundt omkring, kanskje intervjue noen og skrive på macen; logg osv.
4. Hvor langt har gruppa di kommet i arbeidet?
– Gruppa mi har kommet et stykke, vi er godt i gang med 5 på gata, vi går rundt å tar bilder og skriver om det vi tar bilder av.
5. Hvis du kunne invitert hvem som helst til denne festen, og hatt alle verdens penger å bruke på det, hvem ville du invitert?
– Hvis jeg kunne valgt mellom alle menneskene i hele verden ville jeg invitert bestevennen min Asif, Barack Obama og Megan Fox. Asif fordi han er bestevennen min, Obama fordi han er hele festen og Megan fordi hun er pen og kan danse.

Julie Andrea. Foto: Marthe Kristine

Julie Andrea, 16 år – 1MKA: programledere.

1. Har du meldt deg på noe på scenen eller konserten? Hva ville du eventuelt gjort?
– Nei, jeg har ikke meldt meg på, men om jeg skulle meldt meg på ville jeg vært konferansier, fordi jeg har vært det på andre arrangementer, og synes det har vært veldig gøy! Jeg ville også kanskje ha danset.
2. Hva synes du om dette opplegget, sånn siden det er dagen før høstferien?
– Det er bra at har fått til noe sosialt for elevene som en innflytningsfest for den nye skolen vår. Jeg liker at de har fokus på at skolen er ny! Jeg tror også at det kommer til å bli en bra avslutning før høstferien. Det er også gøy at vi får jobbet på tvers av trinnene, fordi da får vi kanskje bli bedre kjent med andre på skolen.
3. Hva har du planer om å gjøre i dag?
– I dag skal vi spille inn intervjuer på film som skal legges ut på nettsiden til F21 (f21.tv), planlegge spørsmål til de vi skal intervjue og selvfølgelig finne folk å intervjue.
4. Hvor langt har gruppa di kommet i arbeidet?
– Jeg og Edona har laget en egen liten gruppe som programledere, så vi har spilt inn intervjuer med noen av de som jobber med forberedelsene til festen. Vi har kommet ganske godt i gang, og det har blitt en del opptak nå. Vi har det moro sammen og ler mye, så det blir mange klipp som blir klippet bort.
5. Hvis du kunne invitert hvem som helst til denne festen, og hatt alle verdens penger å bruke på det, hvem ville du invitert?
– Kanskje Michael Jackson om han fortsatt hadde levd. Eller P-Diddy, siden han er en partyløve med mye penger!

Lily, 16 år – 1MKB: Kosegruppa

Lily. Foto: Marthe Kristine

1. Har du meldt deg på noe på scenen eller konserten? Kjenner du eventuelt noen som har meldt seg på?
–  Jeg har ikke meldt meg på nei, men om jeg skulle meldt meg på ville jeg danset, fordi jeg har opprådd på andre skoler før, noe som var veldig gøy!
2. Hva synes du om dette opplegget, sånn siden det er dagen før høstferien?
– Jeg synes det er gøy at de finner på sånne ting, men det er ikke så veldig bra lagd. Vi på kosegruppa sliter litt med tanke på at vi har fått et veldig stramt budsjett. Derimot synes jeg at det er en bra mulighet for oss å jobbe med som elever.
3. Hva har du planer om å gjøre i dag?
– Jeg skal skrive logg og gjøre ferdig innleveringene til i morgen først og fremst. Selvfølgelig skal jeg også hjelpe andre med planleggingen til festen.
4. Hvor langt har gruppa di kommet i arbeidet?
– Alle planene ble forandret i går, så vi har ikke kommet langt i det hele tatt. Vi hadde egentlig masse planer, men fordi vi fikk et veldig stramt budsjett måtte vi endre alt vi hadde planlagt. Vi må for eksempel ta med mat selv, fordi vi ikke har nok penger til å kjøpe mat til alle elevene som skal være med på festen.
5. Hvis du kunne invitert hvem som helst til denne festen, og hatt alle verdens penger å bruke på det, hvem ville du invitert?
– Tayler Lautner fra Twilight, helt klart! Fordi han er hot og jeg har lyst til å bli kjent med han.