Journalistikk

Det eg ikkje skulle tru

Siden november i fjor har F21 revyen «Det ingen skulle tru, at nokon kunne tru» øvd på replikker, jobbet overtid og forberedt seg på morgendagens premiere.

Foto: Ksenia Novikova/Aktiv I Oslo

Hele 70 elever, inkludert skuespillerne har trådt til for å hjelpe med både lyd, lys og kamera. Mange av dem tilbrakte mesteparten av vinterferien på skolen for at tidsskjemaet ikke skulle sprekke.

3. mars er dagen for den store premieren og det ventes å bli en fullsatt sal med blant annet journalister fra Aktiv i Oslo og Aftenposten. F21 som ikke er en altfor kjent skole for andre skolelever på andre osloskoler, er klar over at flesteparten av publikum kommer til å bli kjentfolk.

– Når jeg sier at jeg går på F21, sier folk «Hæ?! Hva er det?». Så publikum blir nok mennesker vi kjenner, men vi håper at skolen får litt reklame i forbindelse med revyen også, sier Bendik Larsen. Sitatkilde: Artikkel i Aktivioslo.no, skrevet av Ksenia Novikova, dato: 22.02.2012.

Fyrstikkalleen skole som er en splitter ny skole, har ikke hatt revy før nå. Manusforfatterne Bendik Larsen og Tommy André Johansen har levert en velskrevet, ironisk og identifiserende historie som både får publikumet til å le, smile og riste på hodet. Tross den sene forsinkelsen, leverer skuespillerne en god og absolutt aktuell revy.

Temaet «dommedagen er nær» er et både interessant og vågalt tema. Det er aktuelt, spennende og som mange har en eller annen tilknytning til. Stykket klarer å treffe spikeren på hodet og få frem et godt budskap – at ting ikke alltid er like ille som du kan få deg selv til å tro at det er. Revyen utspiller seg i moderne tid, noe som merkes godt på sitater skuespillerne skyter inn med og valgbruken av språket på ungdommene. Til tider forsvinner den røde tråden, og jeg sitter igjen med en smule frustrasjon, men når den kommer tilbake igjen veier det opp med en gang.

Mange av sitatene som blir sagt er gode og passer perfekt inn, men til tider en smule drøyt. «Jeg er en politiker i FRP og jeg skal gå å kjøpe meg noen horer» er ikke helt passende å si. Det fungerer kun fordi det sies i en sarkastisk scene som skal få frem hva en «virkelig revy» er.

En revy skal inneholde både skuespill, sang og teater sies det. Dette har F21 prøvd å balansere med å bruke de skuespillerne som kan synge. Dette fungerer fint og de har i tillegg laget en utrolig morsom sang. Når sangerne går oppå bordene til publikum føler man seg en smule utilpass, men også mer med i stykket. Teksten kan nok virke på noen som en narr av den kristne tro, men hvis du ser forbi det, vil du merke at det gjøres på en fabelaktig og morsom måte.

Det beste med hele revyen var slutten. Den var enkelt og greit genial og summerte opp hele stykket. Det var en utrolig god og gjennomført slutt som ga mening. Det var da man ordentlig forstod ironien som har gått igjen i hele . Revysjef Tim Karlsen Ilseth har sammen med resten av gjengen levert en knallgod revy som burde sette spor i publikummet og som burde gjøre at F21 får en smule litt mer status. Revyen får en -5, men jeg er sikker på at dere nailer 6’ern når det er premiere, og ikke en gjennomgang!