Duket for ny sesong av «Trekant»

Julianne Paulsen

De aller fleste kjenner vel til programmet ”Trekant”. Den omdiskuterte programserien trekant som blir vist på NRK3 handler om ungdom og sex, fjorårets sesong ble raskt en stor snakkis, og nå braker det løs med sesong to, førstkommende onsdag.

Årets «Trekant»-deltakere. Foto: Ruben S. Pedersen

I dag var det duket for pressevisning her på Fyrstikkalleen skole.  Som elev i journalistikkgruppa på skolen var jeg så heldig å få se aller første episode av programmet to dager før serien har premiere for resten av landet. Salen var fylt opp med store blå puter som publikum kunne gjemme seg bak, dersom det skulle bli for pinlig. 

Utfordret seg selv

Det er ingen tvil om at deltakerne virkelig har testet sine egne grenser. Og på spørsmålet om de har fått utfordret seg selv på noen måte, svarer Even følgende:

– På alle mulige måter. Vi har jo aldri vært på tv før, så det å skulle være i en setting hvor det var kamera tilstede var litt rart, man visste ikke helt hvor man skulle se. Også var det jo første gang vi flyttet hjemme fra, så det var en utfordring. Man fikk testet sine grenser, Forteller Even

Som ventet ble det et par pinlige episoder, og det så ikke ut til at det bare var jeg som etter hvert hadde bruk for puta. Også deltakerne ser ut til å rødme litt, første gang de ser seg selv på tv.

– Det pinligste for min del var nok kliningen, sier Benjamin.

Vi kan ikke røpe så mye allerede nå, men det kommer nok masse pinlig senere i serien. Sier Johanna.

Flaut å se seg selv kline

Foto: Ruben S. Pedersen

For Johanna og Even var det ikke så pinlig å se seg selv på storskjerm som de hadde trodd, men Benjamin var det litt mer uheldig med første episode.

– Vi hadde på en måte forberedt oss på at det skulle være kleint, så det var faktisk ikke så ille som vi hadde trodd, sier Even.

Benjamin er derimot ikke enig og skyter inn:

– Jeg skjønner ikke hvordan dere kan sitte igjen med det inntrykket. Jeg fikk ikke pute,  og jeg trengte den virkelig.

– Og jeg trengte puta da du skulle kline, sier Johanna og ler.

Helt tilslutt, hvordan må man være som person for å delta i et program som trekant?

–  Det viktigste er nok å ha selvtillitt, og ikke være redd for å spørre. Spør masse, det er viktig. Også må du tørre å prøve ting.