Én av 1000

Hassan Al-Ouda (16) er en ung produsent og er DJ for et av Norges mest kjente unge artister, EzzariHan vil nå satse på en fremtid innenfor musikk. 

– Av 1000 stykker, er det sikkert to som kan klare å bli en musikkprodusent. Hva er sjansen for at det er meg? Men, etter hvert så prøver jeg å bli en av de to, sier Al-Ouda.

Det er minusgrader ute. Al-Ouda kommer inn i studioet på Bjørnholt videregående skole, med et smil om munnen og har på seg  en tjukk  vinter jakke  som er knall blå.  I studioet er det to svarte høyttalere ved en stor iMac og gule lys på taket. Han  tar frem  launchpaden  og  macen, setter seg godt til rette i  den mørke  rullestolen og lener seg bak i stolen med henda bak hodet.

Foto: Hadi Mohamed
Foto: Hadi Mohamed

Ikke helt klar

Gutten  fra  Bjørndal er  en av  mange som  har drømmen  om å produsere sin  egen musikk.  Han  går under navnet  «7asoni».  Al-Ouda  har holdt på med musikk så lenge han kan huske, og  vil gjerne ha musikk som  sin  inntektskilde  en  dag.

– Før så hadde jeg sceneskrekk, og jeg turte ikke å gå opp på scenen og vise meg selv. Nå har reisen min med musikk bare utviklet seg.

Al-Ouda tar opp  det  grå  fargede  programmet  Ableton Live og begynner å mikse litt.  Den unge produsenten tar opp noe han har produsert tidligere og spiller litt på launchpaden. Rommet fylles av musikken.

 

Han har produsert en del, men aldri gitt ut noe.

– Jeg er ikke helt klar til å gi ut noe helt enda, jeg blir aldri helt fornøyd, sier han.

Foto: Selin Ekmekci
Foto: Selin Ekmekci

Ezzaris bestevenn

– Jeg  startet egentlig med å skrive sangtekster i sjette klasse, så begynte jeg å rappe litt med  Ezzari  og nå driver jeg  og  produserer  musikk  selv.

Al-Ouda er  DJ-en  til en av Norges mest kjente unge artister,  Adam Ezzari. Den unge artisten er kjent for låtene Ikke Noe Press og Null. Vennskapet deres har holdt seg sterkt, og de er også blitt kollegaer. Ved siden av musikkproduksjonen sin, står bestekompisen og er DJ på alle konsertene til Ezzari.

Al-Ouda smiler stort og tar seg på brystet når han ser videoen av Ezzari synge tekstlinja «Min DJ er min bestevenn».

Som Hasoni, DJ og produsent, har han vært med på en rekke konserter og festivaler med den unge artisten.

– En dag så ringte Adam meg plutselig og bare, «Yoo, kan du være DJ-en min?». Da tenkte jeg, hvorfor ikke? Etter det lærte jeg meg det kjapt, og etter to uker gikk jeg på scenen med Adam. Det var schpa.

Et stort høydepunkt

Helt siden han var liten, har det vært Karpe Diem og Tupac som har vært en stor inspirasjon i musikken hans. Da han var yngre tenkte han at han måtte rappe på engelsk, fordi det ikke var mulig på norsk.

– Etterpå snakket jeg med broren min om det, og han sa, «Hva mener du? Det er norske rappere også», det var da han introduserte meg for Karpe.

Al-Ouda har spilt på mange forskjellige konserter og festivaler, som Stavern, Granittrock og Vill Vill Festivalen i Bergen. Stavern festivalen var et stort høydepunkt for han, og da fikk han endelig møte en av sine store inspirasjoner, Karpe Diem.

– Å møte Karpe Diem, det var skikkelig spesielt. Det var stort for meg, det var som om noen andre skulle møte Drake liksom.

Venner

Det er ikke bare musikk Al-Ouda driver med i fritiden. Han prøver å få tid med venner så ofte han kan.

– Hassan!, roper noen fra gangen.

En venn av Al-Ouda kommer inn i studioet og smiler bredt. Han tar Al-Ouda med ut i et åpent rom. Det er et par gutter som står og spiller Ping Pong, som er venner av den unge produsenten. Han spiller mot en av dem, alle ler og smiler.

– Wallah Quran, jeg tar deg, sier Saber, som er en av vennene til Al-Ouda.

Hassan og Saber spiller ping pong sammen. Foto: Selin Ekmekci
Hassan og Saber spiller ping pong sammen. Foto: Selin Ekmekci

Drømmen

Drømmen til den unge produsenten er å ha sitt eget studio en dag, slik at han får jobbe med musikk oftere.

Han ser på studioet han sitter i og smiler stort.

– Jeg prøver å komme meg oppover hele tiden, aldri stå stille eller gå nedover. Man kan ikke stå stille og tenke at her skal jeg stå resten av livet. Når jeg har nådd målet mitt, så må jeg alltid sikte mot et nytt mål.

Foto: Selin Ekmekci
Foto: Selin Ekmekci
Foto: Selin Ekmekci