En drøm i oppfyllelse

Storfornøyd og klar for utfordringer. Vi møter resepsjonisten Regina Deana Pascual ved Fyrstikkalleen skole.

Ava Ghobad
Regina Deana Pascual. Foto: Ava Ghobad

På en trist og grå dag er det ingenting som er bedre enn en glad og smilende resepsjonist som står klar for å ta imot over 300 personer daglig. Travel og stresset er hun, men det skal ikke hindre henne i å ha en liten ”chitchat” med en elev. Med et bredt smil om munnen står hun klar for å svare på spørsmål. Regina Deana Pascual (52) fra Filippinene begynte å jobbe på Fyrstikkalleén skole nå i høst.

– Dette er virkelig noe av det beste som har skjedd i mitt liv, jeg er kjempeglad og veldig fornøyd.

Storfornøyd
Undrende mennesker som kommer og går er det ikke alltid like lett å holde styr på, men Regina ser ut til å ha god kontroll. Hun jobber på kontoret ved F21 skole og blir også regnet som en medarbeider.

– Dersom noen lurer på noe eller trenger hjelp er jeg gjerne der for å hjelpe dem, legger hun til.

Fornøyd var hun med både det nye skolebygget på Helsfyr og enda mer fornøyd med elevene og medarbeiderne. Nytt, trendy og veldig fint, beskrev hun bygget mens hun så seg rundt og smilte. Hun mente Elevene var høflige, snille og blide og de skulle hun være storfornøyd med.

– Hva slags utdanning trengte du til denne jobben og hvor lenge har du jobbet med dette?

– Jeg har ikke utdannet meg noe spesielt, men du kan jo få jobben ved å gå 3 år på videregående tenker jeg. Men denne jobben fikk jeg gjennom NAV og jeg ble tipset av en venn. Deretter ble jeg spurt om å møte opp på skolen får å ha et lite intervju med rektoren og jeg må si jeg var kjempe nervøs, men han var en veldig hyggelig mann. Jeg begynte for første gang med denne jobben siden august 2010, så jeg er veldig ny, like ny som de andre elevene og arbeiderne.

Likevel krevende
Men det er ikke alltid man er fornøyd. Noen av dagene kan virkelig være vanskelige og krevende. Regina mener når alt og alle kommer samtidig til kontoret og det begynner å haste er et eksempel på det krevende med jobben. Mens hun ler begynner hun å fortelle noe som hadde skjedd dagen før.

– Jeg husker jeg stod inne på rommet ved siden av og jobbet og plutselig kom det en gjeng med ungdommer som lurte på noe, de sa ”unnskyld? unnskyld?” hele tiden og jeg svarte ”jeg kommer straks” og de kunne bare ikke vente, så sa en av dem ”hvorfor bruker du så land tid?”

– På tider når det haster, hvordan holder du styr på brev og telefoner og slikt som du får inn?

– Jeg har ikke så mye med brevene å gjøre, og telefonen vår fungerer ikke ordentlig enda. Men jeg prøver så godt jeg kan å ha orden rundt meg.

Regina i full fart
Regina jobber i full fart og det er ikke alltid like lett å få stilt henne spørsmål. Men da hun endelig er klar igjen blir hun spurt om denne jobben var en drøm for henne helt siden hun var ung. Hun svarer et klart ”ja” smiler.

– Dette er noe jeg har drømt om, jeg har alltid hatt lyst til å jobbe på en skole, så dette er jeg veldig fornøyd med.

– Hva gjør du dersom det et spørsmål du ikke kan svare på?

– Jeg er helt ærlig med personen som spør, så jeg sier at jeg er like ny og uerfaren som han eller hun og at så fort jeg får et kart over bygningen eller for mer informasjon om forskjellige ting, vil jeg med glede hjelpe til.

– Hva er dine forventninger til lærerne og elevene om deres oppførsel osv?

– Jeg har jo vært fornøyd så langt, men jeg kunne likt avslappede folk som tar det med ro og er rolige.

Så langt ser Regina ut til å være veldig fornøyd med jobben sin og det skal ikke mye til før alle begynner å like denne glade og blide damen. Travelt og stresset har hun det, men smilet hennes er likevel alltid på plass.