Enda mer nakenhet i år!

Onsdag er det premiere på den nye og omtalte sesongen av programmet «Trekant» på NRK3. Elevene fra Fyrstikkalleen skole var heldige og fikk se den første episoden av den nye serien i dag, før alle andre.

Hver og en fikk utdelt en pute som ble flittig brukt til å gjemme seg bak under de kleine scenene på den usensurerte åpne serien. Håkon Moslet, som er leder i NRK Ung, som står bak den nye serien, forteller at han syntes det var gøy og at det var en nervøs stemning i salen.

– Denne sesongen vil bli litt annerledes. Det vil bli lengre episoder og mer snakk forteller han.
Det sies også at denne sesongen vil bli enda mer naken og åpen, noe serien også ble kritisert for i fjor.

– Kritikk er ikke noe farlig. I fjor var det faktisk noen som allerede startet kampanjer mot serien uten at de hadde sett den enda. Det syntes jeg er litt gøy. Men det er flere voksne kritikere enn det er unge, og det er jo bra!

I motsetning til i fjor er det to gutter og en jente som er deltakere i årets sesong. Johanne (21), Benjamin (20) og Even (21). De tre ungdommene har aldri flyttet hjemmefra før, så bare det å flytte til et kollektiv alene syntes de var en utfordring i seg selv. De er heller ikke redde for reaksjoner fra foreldre eller venner for alle tre har god støtte hjemmefra, forteller Benjamin.

– Det var faktisk ikke så pinlig å se den første episoden, bortsett fra den klinescenen til Benjamin! forteller Johanna og ler.

Ivrige pressefotografer. Foto: Ruben S. Pedersen
Ivrige pressefotografer. Foto: Ruben S. Pedersen

En rød og flau Benjamin gliser og syntes det er dårlig gjort av Even og Johanna å ta så lett på det når det er han som får gjennomgå i denne episoden.

– Serien tar opp kleine ubekvemme spørsmål som endelig blir besvart. Jeg tror dette er et program som vil falle i smak hos de fleste undommer, sier Even.
De tre undommene er forbredt på kritikk og vil ikke bry seg så mye om det.

– Dette er et program som trengs, og de fleste kritikerne blir nok fra de som enten er sjalu, eller konservative mennesker som ikke ser det som er bra med programmet, sier Benjamin.

Johanne, Even og Benjamin får ikke lov til å røpe noe av hva som kommer til å skje, men de lover morsomme og pinlige scener som ikke er til å gå glipp av.