Englandsklassen har landet

Da er det første kullet fra F21 trygt på plass i Bournemouth, England. Her skal de ta Vg2 på medier og kommunikasjon på engelsk college. De skal være integrert i engelske klasser i mediefagene. Tett oppfølging av lærer fra F21 sikrer at elevene kan få vurdering etter norske læreplaner. I fellesfagene norsk, samfunnsfag og engelsk har elevene undervisning av norsk og engelsk lærer etter norsk læreplan. Mens de er i England, bor elevene i engelske vertsfamilier.

Gardermoen 8. september kl. 14.30: mange elever og foreldre er spente før avreise og tar sine farvel før avgang med flight BA 767 med destinasjon Heahtrow, London. Vel framme på Terminal 5 går turen videre med innleid buss,”doubledecker” , Elevene kaprer toppetasjen og resten av følget blir forvist ned i underetasjen av bussen. Stemningen er god og vi er spente på å treffe vertsfamiliene som skal møte oss ved North Road avdelingen av The College. North Roader et steinkast fra Constitution Hill Road, hvor elevene vil tilbringe mesteparten av studietiden under oppholdet.

Første dag i England gikk tiden til innskriving og registrering på Landsdowne, hovedavdelingen i Bournemouth. Her foregår det som kalles ”enrolement, hvor elevene blir ønsket velkommen og blir innskrevet på college. De får praktisk informasjon om studiet og oppholdet sitt. Senere på dagen var det gåtur ned til sentrum av Bournemouth hvor en oversikt over shoppingmuligheter og innkjøp av bl.a. mobiltelefoner var på agendaen. Med felles engelsk nettleverandør, kan alle elevene ringe nesten gratis til hverandre i England.

Fredagen var F21-ansatte på befaring på Constitution Hill Campus, ny lokalisering for mediestudiene. Her fikk vi omvisning. Vi er godt fornøyd med fasilitetene. De synes oss å værefunksjonelle og oversiktlige. Vi tror at elevene her kan få gode læringsbetingelser. Senere på kvelden inviterte vi elevene på Pizza på Pizzahut, noe de synes var en hyggelig sosial aktivitet før helgen. Noen alvorsord fikk de også med seg. Assisterende rektor Torunn Thomassen holdt en liten tale. Det var mange søkere til englandstilbudet. De 16 elevene som fikk plass i tilbudet har fått en unik mulighet de ble oppfordret til å nytte godt, slik at året gir dem både stort faglig og personlig utbytte.

Mandag var alle på befaring på Constitution Hill Campus hvor vi fikk omvisning rundt på college. Elevene møtte også de fleste av lærerne som skal undervise dem gjennom året.

Vi ønsker elevene lykke til, vi håper at de får et godt år og forventer et med et stort læringsutbytte!