F21-elever skal lage Elgjaktradio i Trysil

24 -28. September skal Trysilradioen produsere Elgjaktradio. Dette skal to av skolens medieelever være med på. Hver kveld under den første uka av elgjakta kan man følge sendingene både på nett og via vanlig radio.

Fra 24.-28. september skal MK-elevene Audun Brustad og Andreas Krantz jobbe med Elgjaktradio i Trysil. De skal jobbe for Trysilradioen som i samarbeid med Elverumsradioen skal gjennomføre prosjektet. Audun Brustad ser fram til å få prøve seg i en ordentlig mediebedrift.

– Dette er noe vi ser fram til. Jeg tror det blir moro å få brukt det vi har lært på skolen i praksis. Men også se hvordan det er å jobbe med radio på ordentlig, sier Brustad.

Et tilbud til jegere 

Redaktør for kanalene Bjørn-Martin Brandett forklarer at Elgjaktradio er et tilbud til jegere i Trysil og Elverum.

– Ideen er hentet fra gamle Radio Trysil. Radiosendingen er en sosial møteplass for jegere utenom jakttid, altså på kveldstid på koiene. Her kan «elgenkene» sende hilsninger, jegere kan dele erfaringer osv. I sin tid var tilbudet veldig populært. Nå er vi i en annen tid med bedre mobildekning og sosiale medier, men vi tror dette blir bra i år også, sier Brandett. Han opplyser at sendingene fra Trysil kan følges både på internett og via vanlig radio i området.