F21-revyen er i gang!

Årets F21-revy, «med liten skrift», hadde en strålende premiere mandag kveld. Revyen spilles fra 5.-8. februar i auditoriet på Fyrstikkalléen skole.

Klokka nærmer seg sju mandag kveld, og det er klart for premiere på F21-revyen, «med liten skrift». En av revyinstruktørene, Tim Ilseth, småløper frem og tilbake og snakker med gjester og scenearbeidere

– Jeg er nervøs og kjempespent, og jeg gleder meg masse.

En av skuespillerne, Anders Engen, smiler ved sceneinngangen. Han sier:

– Jeg føler meg utrolig bra. Vi har jobbet veldig lenge med revyen, og jeg gleder meg til å vise den fram.

Siden i fjor høst har skuespillere og dansere øvd og øvd. Nå, bare noen minutter før premieren, står de samlet i en ring i det blålilla lyset på scenen for en siste peptalk. De går gjennom replikkene en siste gang. Så går dørene opp.

Helsesøster
Helsesøster sjekker om alt står bra til. Tekst og foto: Thea Corneliussen og Mali Aalbu

Showstart

Venner, familie, bekjente og tidligere elever strømmer inn i auditoriet som blir raskt så godt som fullsatt. Lyset slås av og showet er i gang.

Publikum får se både dansenummer, sketcher og videoer på storskjermen, mens latter fyller salen. Skuespillerne samhandler med publikum, både ved å liste seg innpå dem og gå på bordene mellom radene. Revyen er innom mange temaer i løpet av de to aktene, både alvorlige og mindre alvorlige, som blant annet helsesøstre, flaskepanting, innvandringspolitikk, kebab og abort.

Meriton Abort

Slutt

Etter avslutningsnummeret, en felles sangopptreden, runger applausen i salen. Rektor går opp på scenen og holder en kort tale før han deler ut roser til alle som har bidratt til revyen.

– Jeg ble overrasket, det var kjempebra, sier Ina Jennifer Bårdgard som satt på første rad under forestillingen.

Revyinstruktør Einar Bardal takker folk for at de har kommet, og publikum beveger seg ut av bygningen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er helt målløs. De var fantastiske, sier han med en blomsterbukett under armen.

Tim og Einar pĂĄ scenen Intervju Einar