F21-revyen er i gang!

Årets F21-revy, «med liten skrift», hadde en strĂ„lende premiere mandag kveld. Revyen spilles fra 5.-8. februar i auditoriet pĂ„ FyrstikkallĂ©en skole.

Klokka nÊrmer seg sju mandag kveld, og det er klart for premiere pÄ F21-revyen, «med liten skrift». En av revyinstruktÞrene, Tim Ilseth, smÄlÞper frem og tilbake og snakker med gjester og scenearbeidere

– Jeg er nervþs og kjempespent, og jeg gleder meg masse.

En av skuespillerne, Anders Engen, smiler ved sceneinngangen. Han sier:

– Jeg fĂžler meg utrolig bra. Vi har jobbet veldig lenge med revyen, og jeg gleder meg til Ă„ vise den fram.

Siden i fjor hÞst har skuespillere og dansere Þvd og Þvd. NÄ, bare noen minutter fÞr premieren, stÄr de samlet i en ring i det blÄlilla lyset pÄ scenen for en siste peptalk. De gÄr gjennom replikkene en siste gang. SÄ gÄr dÞrene opp.

HelsesĂžster
HelsesÞster sjekker om alt stÄr bra til. Tekst og foto: Thea Corneliussen og Mali Aalbu

Showstart

Venner, familie, bekjente og tidligere elever strÞmmer inn i auditoriet som blir raskt sÄ godt som fullsatt. Lyset slÄs av og showet er i gang.

Publikum fÄr se bÄde dansenummer, sketcher og videoer pÄ storskjermen, mens latter fyller salen. Skuespillerne samhandler med publikum, bÄde ved Ä liste seg innpÄ dem og gÄ pÄ bordene mellom radene. Revyen er innom mange temaer i lÞpet av de to aktene, bÄde alvorlige og mindre alvorlige, som blant annet helsesÞstre, flaskepanting, innvandringspolitikk, kebab og abort.

Meriton Abort

Slutt

Etter avslutningsnummeret, en felles sangopptreden, runger applausen i salen. Rektor gÄr opp pÄ scenen og holder en kort tale fÞr han deler ut roser til alle som har bidratt til revyen.

– Jeg ble overrasket, det var kjempebra, sier Ina Jennifer BĂ„rdgard som satt pĂ„ fĂžrste rad under forestillingen.

RevyinstruktĂžr Einar Bardal takker folk for at de har kommet, og publikum beveger seg ut av bygningen.

– Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg er helt mĂ„llĂžs. De var fantastiske, sier han med en blomsterbukett under armen.

Tim og Einar pÄ scenen Intervju Einar