Finansministeren som vikarlærer

I forrige uke besøkte Siv Jensen F21 for andre gang som vikarlærer. – Det er nesten blitt en tradisjon, og jeg syntes det er veldig hyggelig, forteller finansministeren.

Siv jensen (1 of 2)

Det var en mattetime for tiendeklassinger på F21 som i forrige uke fikk undervisning av en litt uvanlig vikarlærer. Elevene fikk nemlig mulighet til å lære personlig økonomi av selveste finansministeren. Siv Jensen underviste blant annet hvordan ungdom burde planlegge bruk av penger før de bruker dem opp.

– Dette var kjempe gøy. Ekstra gøy var det fordi jeg syntes elevene var veldig flinke og kreative. De løste oppgavene sine på en god måte, sier Jensen.

Elevene jobbet godt

I timen ble ungdommene satt i grupper hvor de fikk i oppgave å planlegge økonomien til en på deres alder. Jensen syntes ungdommene var engasjerte i et tema som hun mener er veldig viktig.

 – Vi snakket om personlig økonomi, og jeg syntes det er viktig at ungdom lærer i tidlig alder å ikke bruke opp de pengene de har. De må tenke gjennom hvordan man kan tjene penger, hvordan man kan spare penger og ikke låne mer enn man kan tilbakebetale. Og det tror jeg de fleste forsto.Siv jensen (6 of 7)

Trivdes på skolen

Finansminister Siv Jensen likte veldig godt å gå på ungdomskolen selv, og hun syntes derfor det var ekstra gøy å undervise på en.

– Jeg var jo veldig glad i å gå på skolen. Jeg gikk i en ganske fin klasse, så jeg trivdes veldig godt på skolen. Og yndlingsfaget mitt var helt klart matte.

Opptatt av å lære

Dette var andre gang Jensen besøkte F21 som vikarlærer.

– Hver gang jeg har vært her har jeg møtt mange interesserte elever som er veldig opptatte av å lære, og som syntes det er kult å lære. Og det liker jeg. For det beste man kan gjøre for å investere i sin egen fremtid, er å bruke tiden på skolen godt, slik at man lærer best mulig.