Gatekunst ved F21

F21 inviterer til å lage gatekunst om nabolaget!

Veidekke Eiendom vil lage gatekunst i samarbeid med Fyrstikkalleen skole. Kunsten skal handle om «mitt nabolag» og elevenes tolkning av dette.

Det er det hvite området av veggen som skal males i første rekke. Bruker vi flere forslag setter vi dette sammen til en helhet. En gatekunstner vil delta og bidra i prosessen. Stikkord: nabolag, urbant, industri, fargerikt, levende, inkluderende, mangfold, flerkulturelt.

Konkurransen er åpen for alle elever på F21. Meld din interesse, eller send skisser på hvordan du vil at veggen skal dekoreres, til Richard Nygård: richar2509@osloskolen.no

Innleveringsfrist: 28. mai.

MER OM PROSJEKTET:

Ideen er å skape et kreativt og fargerikt veggmaleri sammen som kan livne opp nærmiljøet både for skolen og for naboer. Veidekke vil stå for utstyr og maling samt en gatekunst-konsulent. Skolens elever bidrar med ideer til utsmykking, samt å male på det røde bygget som står vis-a-vis skolen. Det er meningen at gatekunsten skal stå i to år fremover før bygningen skal rives.

Helhet og prosess
Bidragene kan gjerne interagere med hverandre for at uttrykket skal fremstå som helhetlig. Fargepalletten bør man også være enig om på forhånd slik at bidragene passer sammen. Målet er at alle elevene som er med på prosjektet skal få male sitt bidrag på veggen. Vi ser for oss at det kan være ca 10 – 15 elever som kan være med å male på skift. Håndverkere og en gatekunstner vil bistå med den tekniske utførelsen. Bygningen skal i første omgang sprøytemales og grunnes i forkant. Stilas vil bli satt opp slik at vi bevarer sikkerheten for elevene.

Instagramable
Det er et ønske fra oppdragsgiver at veggmaleriene eller deler av de kan/bør være «instagramable» eller interaktive. Altså at man får lyst til å ta en selfie foran gatekunsten. Et sted på veggen må vi derfor skrive #grønnvollNBLG.

Korona
Grunnet koronasituasjonen så er det usikkert om vi får malt noe særlig før sommeren, men hvis situasjonen tillater det så kanskje vi kan starte med å male allerede i juni.

https://www.instagram.com/gronvollnblg/
https://www.instagram.com/explore/tags/gronvollnblg/