ArtiklerFotoOpplæringToppsak

Helsfyr før, nå og i fremtiden

Det er lett å trekke linjer til andre storbyer når en ser på utviklingen som skjer i Oslo akkurat nå. I de hippe områdene Shoreditch (med f.eks. Brick Lane) og Whitechapel i London pleide det også å ligge fyrstikkfabrikker og annen industri.

De sentrale områdene av Oslo trekkes stadig lenger ut. Utbyggerne til nabobyggene i Fyrstikkalleen 17 selger inn Helsfyr som et område der du bor i byen. Helsfyr er et gammelt industriområde – hva finnes her? Hvordan er sporene av historien synlig i dag? Hva skjer med området nå? Hvem jobber i byggene? Hvem bor i området?  Hvordan kommer Helsfyr til å bli i fremtiden?

Elevene er med på å gjøre nærområdet til det det er i dag. Ved å trekke linjer bakover og forover har vi laget et fotoprosjekt om nærområdet vårt. Ved å blande historiske bilder, arkitekturfotografier, bilder av folk i arbeid, portretter og gruppeportretter, vil vi vise en ny side av en by i forandring.

De nye fotografiene er tatt av elever som fordyper seg i fotografi i Vg2 ig Vg3, Medier og kommunikasjon. De gamle fotografiene er fra skolens arkiv.