Innflytningsfest på F21!

Medier- og kommunikasjon elevene på Fyrstikkalleen videregående skole er godt i gang med å planlegge en innflytningsfest på den nye skolen. Vi har løpt rundt hele skolen for å få med oss hva de forskjellige gruppene holder på med, og hittil ser det ut som om festen kommer til å bli utrolig bra!

Camilla Holt

F21 har nemlig noen kreative lærere som har gitt oss oppgaven å lage en innflytningsfest for den nye skolen på en veldig profesjonell måte med dokumentasjon, presse, scener, artistoppvisninger, konkurranser, galleri og god mat – noe som er en mye mer krevende oppgave enn det høres ut som. Alt dette pluss litt til skal være klart på to uker, og så å si alt som skjer i alle gruppene skal være dokumentert. Mat og kaker skal lages, moteshow skal settes opp, klær og tilbehør til moteshowet skal fikses, tekster skal skrives, scener skal settes opp og jeg kunne gått i evigheter.

Her er gallerigruppa i full gang med jobben. Foto: Marthe Kristine

Det er første dag på den andre uka vi holder på med dette prosjektet, og de fleste er veldig godt i gang med oppgavene sine; mange har faktisk startet på oppgave nummer to også. Vi ser folk løper rundt som noen gærninger på lik linje som oss, folk som sitter i grupper og jobber intensivt og vi har også hørt om noen som har dratt på andre skoler for å få hjelp med blant annet moteshowet. Man kan også se store møter med hele vg1, 2 og 3 samlet i auditoriet med store powerpointer og veiledning av prosjektlederne. Det er også noen som har byttet gruppe til grupper som egentlig ikke eksisterte, som for eksempel programlederne; de har nemlig funnet opp gruppen helt selv, og den består av bare to medlemmer med litt hjelp fra prosjektlederen til dokumentasjongruppa. Hva er en hjemmeside hvor vi skriver og filmer om festen uten programledere? Vi har fulgt dem litt, og vi har sett at de har gjort intervjuer, redigert filmene og fått til en del bloopers!

Programlederne Edona og Julie intervjuer Camilla, med hjelp av Sana bak kameraet. Foto: Marthe Kristine

Hittil ser det ut som om alt som skjer blir fulgt av dokumentasjongruppa og at det som skal skje, skjer! Om noen dager skal også scenen settes opp og da skal alt begynne å bli satt på plass, elever må være igjen på skolen for å hjelpe å rigge opp og lage mat og liknende dagen før den store dagen – noe de ikke har noe i mot fordi de vil gjøre det beste ut av festen. Alt i alt ser det veldig lyst ut allerede, og vi tror festen kommer til å bli en stor suksess!