Artikler

«Jeg kan vel si at jeg er dronningen i eventyret»

Nå kjemper Oslo-skolene om den beste revyen. Skuespiller Maite Tannum (16) har et håp om at revyen deres blir den beste blant revykampen.

Maite Tannum (nr. to fra venstre) på revyøvelse etter skoletid med oppvarmingsleker. (Foto: Bettina M. Gravdal)
Maite Tannum (nr. to fra venstre) på revyøvelse etter skoletid med oppvarmingsleker. (Foto: Bettina M. Gravdal)

Maite Tannum går på Medier og Kommunikasjon på første året. Utenom skolen har hun valgt å gå en ny vei som skuespillerinne i revyen til F21. Hun satser på at revyen i år vil bli en av de mest storslagne revyene som har blitt satt opp på Osloskolene.

– Selvfølgelig vil vi være den beste skolen. Dessverre fikk vi en terningkast 3 i fjor, men vi satser på å være dobbelt så bra i år! sier den ivrige skuespillerinna.

Nervøs improvisering

Tannum var ny på skolen da revyauditionen hadde startet på fullt. Kun to dager etter skolestarten hoppet hun i kampen om en rolle i revyen, men hun hoppet ikke inn i kampen alene.

Skuespillerinna forteller at hun og venninnen deltok på auditionen kun for opplevelsen, men håpet likevel på en rolle. De hadde ingen tro på at de skulle få være med i revyen til F21, ettersom at dommerne var så kortfattige på tilbakemeldingene etter auditionen deres.

– Jeg var jo veldig nervøs for tilbakemeldingene fordi jeg følte at jeg ikke turte å slippe meg helt løs i sketsjene vi hadde på auditionen. Det ble ikke noe bedre når alle i redaksjonen svarte: ”Bra, vi tar kontakt”. Så jeg tenkte vel at vi alltid kunne være med neste år i stedet for hvis det ikke gikk som vi håpet på.

– «Gratulerer, du er med i revyen!»

Revybildet av Maite Tannum (Foto: Tim Karlsen Ilseth)
Revybildet av Maite Tannum (Foto: Tim Karlsen Ilseth)

Etter en stund med venting og spenning etter kontakt fra revygruppa, forsterket mistroen til Tannum for en rolle i revyen. Men en dag kom telefonen som hun ventet på.

– Jeg ble overlykkelig fordi jeg trodde på en måte at det aldri skulle skje meg. Så jeg bare løp hjem og fortalte det stolt til moren min. Hun ble overlykkelig hun også, så det var drit kult! smiler Tannum bredt.

Nå som Tannum endelig hadde fått være en del av F21 revyen, så var det tid for øvinger og mye jobb med revyen på fritiden. Hun forteller at hun er veldig overrasket over miljøet som har dannet seg på disse øvingene. Det beste med miljøet er at de er som en liten familie når de er samlet i forbindelse med revyen. Men selv om miljøet til revydeltakerne fungerer veldig bra, så møter ”familien” på noen utfordringer under revyøvingene.

– Problemet for oss er vel at vi tar det veldig personlig hvis vi får tilbakemeldinger som vi opplever negativt. Så vi blir veldig lett irriterte på hverandre.

Superkult, morsomt og sensurert!

Tannum røper at revytittelen heter ”Sensurert” for en grunn og at den foregår som en TV-kanal. Revyen deres er villig til å ”sende ting på TV” som andre kanaler ikke kunne eller ville ha sendt. Igjen røper hun at revyen deres har en del kofferthumor og har en grov twist på sketsjene de skal fremføre.

– Du skal ikke ha med lillebror på 6 år for å si det sånn! ler Maite høyt.

Tannum gir oss et lite hint om rollen sin i den store sketsjen.

– Man kan vel egentlig si at jeg er dronninga i eventyret, smiler hun lurt og retter på ryggen.

Selv om Maite Tannum er dronninga i eventyret, så er ikke livet en dans på roser for Tannum. Hun finner rollen sin litt utfordrende forhold til hvordan hun selv er i virkeligheten. Hun sier at rollen sin er stikk motsatt av hvordan hun er som person. Plutselig skal hun gå fra å være snille, koselige Maite – til å være en ond dronning. Like etter påpeker hun at utfordringer er alltid like morsomt å ta!

Til tross for at Tannum har en utfordrende jobb foran seg, så gjør ikke skuespilleren noe annet enn å glede seg til storpremieren den 5. februar, kl. 19.

Hvorfor burde folk komme på F21 sin revy?

– Fordi de burde gi oss en sjanse fordi vi syntes jo at revyen våres er den beste. Derfor burde de komme og sjekke den ut!

Tror du at andre skolerevyer som for eksempel Elvebakken sin revy som en ”trussel” for deres revy?

– Nei, langt i fra. Jeg tenker at en revy skal være morsom, ikke sant? Det trenger ikke å være en stor konkurranse mellom Osloskolene for den beste revyen, selv om det gjerne er det det blir til. Litt kjipt å blir fiender med andre skoler!