«Jeg vil bli proff»

Å trikse og hoppe i snøkledde bakker er noe han gleder seg til hvert år. Kenneth Lenschow Søndrål (17) driver med sporten twintip.

IMG_0088-Recovered

Det han ikke liker så godt med sporten er at det kan være lett å falle og skade seg.

– Jeg har skadet meg mange ganger. Man faller jo hele tiden, men jeg har blant annet brukket håndleddet og forstuet flere av fingrene, sier Kenneth. Han sitter smilende i en hvit hettejakke og en svart lue godt tredd nedover hodet. Man kan så vidt skimte det blonde håret som stikker ut under luekanten.

Spennende sport 

Skisesongen er godt i gang, og alpinbakkene kryr av ivrige twintip-kjørere. Twintip, også kalt parkski, er en skiidrett hvor skiene er designet for å være lettere å trikse med, og de har bøyde tupper på begge sider. I vintersesongen står Kenneth på twintip ca. 4 dager i uken.

– Jeg startet med det fordi jeg synes det virket som en spennende sport. Storebroren min drev med det, og jeg hadde også sett flere videoer på nettet. Jeg startet med slalåm da jeg var fem år, men twintip startet jeg ikke med før jeg var 13, sier han mens han stirrer på den tomme brusflasken som står plassert på midten av bordet.

Kenneth forteller at twintip er en sport som krever at man tør mye, og man får også utfordret seg selv en del.

– Hvis det er et triks som jeg har prøvd på mange ganger men ikke får til, så kan jeg bli ganske frustrert. Når jeg prøver mange ganger og ikke skjønner hva jeg skal gjøre annerledes.

Porterttjulia1

Skader seg

Kenneth forteller at selv om han utsetter seg for fare og tør mye, så blir han også redd innimellom.

– For eksempel når jeg er på et stort hopp og jeg merker i luften at jeg har gjort noe feil og at noe kommer til å gå galt. Da blir jeg litt stressa.

– Får du mye vondt?

– Ja, jeg får en del vondt. Vi driver med mye hopping og triksing. Gjør man en liten feil, så faller man.

– Foreldrene mine er redde for at jeg skal slå meg skikkelig en dag. Men de synes det er bra at jeg har noe som jeg liker så godt.

– Hva er det mest dramatiske som har skjedd deg i bakken?

– Det var en gang når jeg skulle ta backflip. Jeg skulle akkurat til å hoppe, så var hoppet veldig glatt så gled jeg på hoppkanten. Da jeg var i lufta så kom jeg ikke helt rundt og landet på magen. Da ble pusten slått helt ut av meg, og jeg lå der lenge og ikke fikk puste.

Konkurranse

Kenneth forteller at han har vært med på noe som kalles SrfSnoSk8, som er en liten konkurranse Tryvann og Varingskollen hvor alle kan melde seg på. Der kårer de blant annet beste triks.

– Jeg har vært med 4-5 ganger, bare for moroskyld. Jeg har en førsteplass, to andreplasser og en tredjeplass.

For å bli god til å trikse på ski forteller han at må ha god koordinasjon og bra balanse.

– Man må også tørre mye og man må like å kjøre masse ski.

Vil bare ha det gøy

Kenneth går toppidrett på Persbråten videregående skole.

– Toppidretten min er twintip så derfor går ikke hobbyen min så mye utover skolearbeidet, forteller han.

– Hvordan påvirker hobbyen din det sosiale livet ditt da?

– Jeg står jo på twintip med venner. Alle kompisene mine driver med det, så det er jo egentlig en veldig sosial sport for min del. Jeg får både vært med venner og drevet med det jeg liker samtidig.

Når han ikke står på ski liker Kenneth å henge med venner og feste.

– Alt jeg vil er å bare ha det gøy hele tiden, sier han. Samtidig kommer noen kompisene hans løpende opp trappen.

– Hvor skal dere? spør han dem. Han har flere venner på besøk i underetasjen, noe man hører godt i og med at musikken strømmer ut derfra på full guffe.

– Forrige helg hadde jeg fest her hjemme. Det blir det nok ikke noe av denne helgen, i og med at så mye ble ødelagt, sier han og ler litt mens han ser seg rundt i stua.

IMG_0082-Recovered

Proffdrøm 

I fremtiden ser Kenneth for seg mye reising rundt for å stå på ski.

– Jeg vil prøve å bli proff friåret etter videregående og se hvordan det går. Om ikke det går, vil jeg studere i noen år men også prøve å stå mye på ski ved siden av.

– Hvis du hadde fått valget mellom å fullføre videregående eller å bli proff nå, hva hadde du valgt?

– Bli proff. Helt klart!!