Julestemning og storfint besøk

GODT FØRSTEINNTRYKK
På luciadagen fikk F21 og rektor Morten Olsen besøk av skolebyråd Anniken Hauglie. – Førsteinntrykket mitt er at Fyrstikkalleen er en veldig fin og ny skole, sa skolebyråden.

På luciadagen ble det servert pepperkaker, gløgg og korsang til elvene på F21. Etterfulgt av storfint besøk av skolebyråden.

– Førsteinntrykket mitt er at Fyrstikkalleen er en veldig fin og ny skole. Den virker åpen og moderne, sier skolebyråd Anniken Hauglie som på selveste luciadagen, fredag 13. desember, kom på besøk til F21.

Vil forbedre skolene

Byråden for kunnskap og utdanning prøver å få til to til tre skolebesøk hver uke.
– Det er viktig for meg å besøke skoler slik at jeg kan se hvordan de har det, sier Hauglie.
– Hva er de største utfordringene ved Oslos videregående skoler i dag?
– Vi prøver alltid å forbedre skolene. Det største problemet er at mange ikke greier å fullføre skolen og får vanskeligheter med å finne seg jobb. Dette vil vi forhindre.

Uvanlig start

Tidligere denne morgenen hadde det vært en uvanlig start på skoledagen på F21. Elever og lærere ble ønsket velkommen med rykende varm gløgg og pepperkaker ved inngangsdøren. Her stod representanter fra FAU med et smil om munnen og tok elevene godt i mot. En søt lukt av gløgg fylte kantina som raskt ble stappfull av elever. De var uvitende om det som nå skulle skje. Plutselig kom lærekoret ned trappen i hvite klær med tente lys i hendene, og sangstemmene klang i rommet: ”Svart senker natten seg…”

Fornøyde elever

– Jeg så på ansiktene til elevene, og det så ut som de koste deg. Da ble jeg fornøyd, sier rektor Morten Olsen. Og det var ingen tvil om at elevene likte starten på dagen. Videregåendeelev Shema Haroon (17) synes dette burde bli en tradisjon.
– Jeg koste meg og synes hele opplegget var kjempefint. Jeg fikk julestemning.