Karrieredagen på F21

På karrieredagen fikk elevene møte representanter for mange ulike firmaer. Det var både lokale firmaer, ideelle organisasjoner, så vel som store, internasjonale selskap representert. Noen av bedriftene tilbød også lærlingplass  for elever som var spesielt interessert i å jobbe for firmaet.

På stasjonene fikk man informasjon om hva firmaene holdt på med, hva slags jobbsøkere de ønsker og selvfølgelig var det mange konkurranser og premier.

Telia. Foto: Louise Skjelbreid Andersen
Telia. Foto: Louise Skjelbreid Andersen

– Det viktigste med å være på karrieredagen er jo det å kunne tiltrekke ungdommen mot teknologien og gi informasjon til elevene at Telia ikke bare er et mobilabonnement, men også et teknologifirma som stadig utvikler seg, dette sier Daniel Johan Delsett, som er Shop manager i TELIA – avd. Stovner, og som har stand her på F21 sin karieredag.

Siemens. Foto: Louise Skjelbreid Andersen
Siemens. Foto: Louise Skjelbreid Andersen

Siemens mener at karrieredagen er et godt alternativ til å så et frø i ungdommen og gi dem gode ideer og innblikk i hvordan man kan skaffe seg en jobb. Andre firmaer som Yelp er der for å tilføre verdi og hjelpe ungdommen til å skaffe seg jobben de ønsker.

Elevene på skolen kjente til flere av firmaene fra før, men det var særlig positivt at politihøyskolen var til stede. Noen av elevene savnet derimot mediebedriftene som f.eks NRK og TV2.

Smartprat. Foto: Louise Skjelbreid Andersen
Smartprat. Foto: Louise Skjelbreid Andersen

Telia holdt et Smartprat-foredrag om på hvilke måter teknologi er fremtiden. De tok også for seg hvordan man som teknologiselskap forholder seg til store aktører som GAFA (Google, Apple, Facebook og Amazon). De fortalte om hvordan mennesker og roboter sammen skaper jobber og hva fremtiden muligens vil bringe.

– I år er det over 4 milliarder koblet opp mot nett, i 2030 vil det være dobbelt så mange forteller Telia-representanten.

Elevene er interesserte i mange av bedriftene og har tatt med seg internshipslapper, reflekser og kanskje noe godteri som standene serverte. Mange av bedriftene forteller at de gjerne komme igjen ved neste karrieredag. Noen fikk prøvd ut Astronaut-iskrem og andre VR-briller, det var god stemning og folksomt i F21s opplysende korridor.