Ny sesong av Trekant!

Julia Sebrani

På onsdag er det klart for en ny sesong av ungdomsserien Trekant på NRK 3, og i dag ble det holdt førpremiere på Fyrstikkalleen skole. 

Tre spente deltakere i årets «Trekant». Foto: Ruben S. Pedersen

Tilstede på den videregående skolen var både programlederne og deltagerne, i tillegg til  rundt 40 spente videregående elever som alle visste hva serien handler om og hva de hadde i vente. Allikevel fikk alle utdelt hver sin ”Trekant”-pute til å gjemme seg bak dersom ting skulle bli for drøyt eller for kleint.

Håkon Moslet, leder for NRK Ung tror at årets sesong vil bli minst like vellykket som fjorårets, men at det i år vil være et par forandringer, legger han til. I årets sesong vil det blant annet bli mer tid for deltagerne til å reflektere rundt det de har vært med på. Da blir det lagt mer fokus på følelser og ikke bare på sex.

I år vil vi følge tre nye ungdommer: Even (20), Johanna (21) og Benjamin (20) som alle meldte seg på serien i håp om å kunne lære  mer om deres seksuelle side.

– Jeg meldte meg på for å være med på for å kunne bli bedre kjent med meg selv, sier Even.

Johanna nikker.

– Det handler også om å kunne utfordre seg selv, samtidig som man får testet sine egne grenser, legger Johanna til.

Seriens deltagere så også sesongen første episode for aller første gang i dag, og Even og Johanna trodde at det skulle være flauere å se seg selv på storskjermen, enn det faktisk var.

– Åh, det er å urettferdig at dere ikke synes det var noe flaut. For min del var denne episoden utrolig klein, sier Benjamin som ble nødt til å kline med tre forskjellige personer i den første utfordringen.

De tre ungdommene mener det er viktig å få vekk tabuet rundt sex, og denne serien er noe de tror vil være et godt hjelpemiddel.

– Sex skal være noe hverdagslig man skal snakke om på cafè, ikke noe som skal legges skjul på, sier Benjamin.

Alle tre var forbredt på mye nyttig lærdom, men de var også forbredt på mange pinlige situasjoner.

– Omtrent alt vi har gjort har jo vært flaut, men dette var noe vi var forbredt på. Allikevel hendte det at det kom ”oppdrag” jeg overhodet ikke hadde sett for meg, sier Even.

Også Johanna har episoder å grue seg litt til.

– Jeg har noe ekstra flaut jeg gruer meg spesielt til å se på tv, men så har det jo så klart vært morsomt og. Burlesk timen jeg var med på var vel noe av det morsomste. Det ante jeg jo ikke hva var fra før heller, ler Johanne.

Etter å ha vært med på dette, føler dere at sex er noe så naturlig at dere kunne sett på Trekant med foreldrene deres?

Alle tre begynner å le.

– Nei, det tror jeg ikke jeg kunne gjort, sier Johanna. Jeg hadde god støtte fra foreldrene mine, men det hadde likevel vært litt for kleint.

– Noe av det kunne jeg vel sett på sammen med mamma og pappa. Denne episoden for eksempel, hadde nok gått greit, men det er mange andre pinligere episoder jeg helst ville sett uten dem, avslutter Even.