Journalistikk

Nytes best uten foreldre til stede

Når programlederne av den nye sesongen til Trekant selv skulle se første episode, ble det mye klein latter og holding foran øynene.

– Det var ganske kleint ja, påpeker programlederne når de endelig har fått sett den første episoden. Når det på mandag var pressevisning av den nye sesongen til Trekant, var presse og elever til stede i og med at visningen var på Fyrstikkaleen skole i Oslo. Alle hadde fått utdelt hver sin Trekant-pute som kunne holdes foran øynene dersom situasjonen på skjermen skulle bli for pinlig. Johanna, Benjamin og Even er denne sesongens nye programledere og har store forventninger til hvordan de vil bli tatt imot. Programmet tar for seg sex, og er vinklet til ungdommer i en bred aldersgruppe. Showet fikk kritikk for sin forrige sesong, og programlederne er spente på hvordan både ungdommene og pressen ville ta imot den første episoden.

Denne episoden tar for seg alt fra klining til intimsoner, og kan oppleves som drøy og artig på samme gang. Programlederen Johanna fikk bryne seg på den pirrende danseformen Burlesk, hvor hun skulle lære dansen kunster og til slutt vise det fram.

– Det var utrolig gøy, men også veldig skummelt påpeker den jenta fra Asker. Dette var ikke bare en ny opplevelse, men en utfordring. Hun forteller også at hun har lært mye ut av å være med i serien generelt, og gleder seg til å følge med videre.

De to andre deltagerne fikk også kaste seg ut i nye opplevelse, og Benjamin måtte møte opp på klinekurs. Han nevner at dette var noe av det mest pinelige han har opplevd på lenge, og at han nok var den i salen som gjemte seg mest bak den udelte puten. Benjamin er også den første homofile deltageren i programserien, og sier at han ønsker å fjerne stereotypene tilknyttet dette.

Sistemann er Even som ble opplært i kroppens intimsoner, som nakne modeller til hjelp i undervisningen. Det stod en kvinne og viste hvor man skulle ta og hva man skulle gjøre, noe han påpeker var ganske så uvant. Han sier at nakenhet ikke er noe tabu rundt han, men at det fremdeles er smålig rart å ha to nakne mennesker foran seg.

Leder for NRK-Ung Håkon Moslet forteller at denne sesongen ikke er drøyere enn den forrige, men kan oppfattes slik fordi det er drøyere bilder med nå. Han sier også at de har lagt mye fokus på følelser, og at de har forlenget episodene med ti minutter slik at det skal bli tid til refleksjon og ettertanke.

Helt til slutt forteller programlederne samlet at de gleder seg til å følge med videre på serien, og når de får spørsmål om de kunne ha sett på sammen med foreldrene sine går dette tydeligvis litt over kleinhetsgrensen til at det kan besvares uten fnising fra alle tre.

– Vil ikke at de skal se meg i alle situasjoner, men kunne jo ha sett noe med dem sier de i et pinlig tonefall.