Ofret håndball for vågal revy

Fyrstikkalleen Skole setter opp ny revy, men i år er den «Sensurert»

– Jeg tror jeg fikk bli med i revyen fordi jeg er litt annerledes. Jeg er litt vågal, sier Ida Urke (16) som er en av skuespillerne i Fyrstikkalleen videregående skoles revy, «Sensurert».

Ida Urke.  Fotograf : Safa Elfarri
Skuespiller: – Jeg trives veldig med rollen min, sier Ida Urke som er en av skuespillerne i årets revy. Fotograf : Safa Elfarri

Lange dager
– Det var helt tilfeldig at jeg dro på audition, forteller Urke.

Urke trodde det bare var 3.klassingene som skulle få alle rollene, og fikk helt sjokk da hun fikk vite at hun ble utvalgt.

– Det er mange som ikke tør å være seg selv og slippe seg helt løs på scenen, men jeg er litt «rar» og ikke som alle andre. De tenkte sikkert at det ville være bra med litt andre innspill.

Men det er slitsomt, dagene blir veldig lange, og Urke bruker mesteparten av fritiden sin på revyen. Det blir ikke tid til så mye annet. 

Skeptisk til revyen
– Jeg var veldig skeptisk til revyen i år,  jeg har hørt mye om andre gode revyer og sett en del vellykkede forestillinger tidligere, og følte at vår revy ikke var på det samme nivået til å begynne med.  Jeg har litt annerledes humor, sier Urke.

Men etter hvert som Urke satte seg mer inn i materialet, ble det bedre. I og med at F21 er en ganske ny skole har den bare hatt to ordentlige revyer før, mens de andre skolene har lange revy–tradisjoner. Noen av scenene var hun ikke helt enig i til å begynne med, men hun tror at dette kommer til å bli en bra revy når alt faller på plass!

– For meg så var det ikke så veldig slitsomt å forberede revyen, fordi jeg ikke har skrevet manus eller noe lignende. Men selvfølgelig tar det på å være skuespiller, som inneholder mange timer med øving, sier Urke.

Miljø
Det er tydelig at det er et godt miljø, rundt oss syder det av latter. I auditoriet er de i full gang med forberedelsene til revyen som har premiere neste uke.

Miljøet i revyen er kjempebra, og jeg ser at elevene har blitt kjent med hverandre på  tvers av klassene og linjene. Det er veldig tydelig at de har et godt og inkluderende miljø. Urke forteller at hun er kjempe fornøyd med alle som er innblandet i revyen, mens hun smiler bort mot en annen skuespiller.

– Det er ikke noe jeg angrer på, men jeg visste ikke at det kom til å bli så tidskrevende. Men det er fortsatt verdt det legger Urke til.

Støtte fra foreldrene
– Foreldrene mine støtter meg. De merker at jeg blir veldig sliten, og at dette tar mye av fritiden min. Men de sier jeg kan gjøre hva jeg vil, og jeg bestemmer selv. Så det er veldig godt å få deres støtte sier Urke fornøyd.

Skuespiller
– Oppgaven min er å være skuespiller. Revyen handler om en TV-kanal, så mange av mine oppgaver innebærer at jeg er i TV-studioet.  Men har også en del småroller .

– Jeg trives veldig med rollen min. De passet på å gi en rolle som passer til hver enkelt person. Så jeg er veldig glad, og rollen passer meg godt.  Så jeg kunne ikke ønsket meg en annen rolle, forklarer Urke.

– Alt som ellers ville blitt sensurert ender opp på vårt TV program. Revyen handler om en tv kanal. Der alt som er for grovt til vanlig tv ender opp der. Vi lager en egen vri på ting, ikke nødvendig vis pupper og sex men heller andre ting som gjør at folk blir provosert. Alt som ellers har blitt sensurert ender opp på vårt TV program.  Det er veldig mange forskjellige scener. Og det kommer an på person til person. Folk har forskjellige meninger, og forskjellig humor. Men min personlige favoritt er en scene som heter handyguttene, hvor jeg selv er med å spiller. Den handler om to gutter og narkomaner. Selve handlingen er ikke så veldig morsom, men skuespillerne får det til å bli et veldig morsomt og bra nummer.

Ofret mye
Revyen tar som sagt all fritiden min for dagen. Jeg går egentlig på håndball, men jeg har i det siste måtte ofre håndballen på grunn av revyen. Noe jeg synes er litt kjipt, fordi jeg savner håndballen veldig mye. Men så snart revyen er over så skal jeg tilbake til håndballen.  Men selv om Revyen tar mye av tiden min, er det verdt det, mener Urke.