Portrettintervju med Benjamin

Jeg setter meg ned ovenfor en stor, høy, mørk mann i kantina på f21 skole. Benjamin. Jeg har sett han gå rundt på skolen før, men jeg har aldri vist hva han jobber som.

Håvar Fagerheim
Benjamin. Foto: Håvar Fagerheim

– Jeg jobber som miljøarbeider og på mottak. Her på F21 har jeg ansvaret for fire elever. Jeg passer på at de ikke er alene i friminuttene og at de skaffer seg venner, og så passer jeg på at de har det fint her på skolen. I tillegg til disse har jeg 16 utenlandske ungdommer utenfor skolen. Hos dem er hovedoppgaven min å få ungdommene og familien deres inn i samfunnet, det vil si at jeg for eksempel tar de med på kino eller bowling, eller andre ting.

Jeg synes det er en veldig fin skole. Det er så mange morsomme elever og kjempehyggelige lærere her.

Mens vi sitter i kantina går det flere personer forbi, av disse hilser han gjenkjennende på over halvparten. Det er kanskje ikke så rart siden Benjamin er så hyggelig å snakke med. Vi begynner å gå rundt på skolen mens vi snakker. Etter en stund kommer vi frem til et rom med et kjøkken og noen bord. Her jobber han når han ikke går rundt på skolen.

– Jeg synes det er en veldig fin skole. Det er så mange morsomme elever og kjempehyggelige lærere her.

– hva mener du om at f21 er en såkalt 8-13 skole?

– Jeg synes det er veldig bra, for da ser de som går på ungdomskolen hvordan de som går på vgs. har det. Og da er det fler som går videre til vgs. Men hvis jeg hadde bestemt så hadde jeg ikke laget en 8-13 skole, jeg hadde laget en større skole og så hadde jeg laget tre separate bygninger og laget en 1-13 skole. for da har de små alltid noen å se opp til.