Dagens ungdom og kampsport

Tirsdag ettermiddag, det er høst så det blir mørkt fort. Jordal Bokseklubb er stedet å være da. Selve klubben er et lite sted men kan være en god start for en fremtid med kampsport til ungdommer som Arman og Sima. Det er en lang vei til klubben, men for dem er det verdt det! Man kommer inn, det første man ser er aktive mennesker som gjør sitt beste og konsentrerer i hvert hjørne.

Arman Yedicam

“Jeg følte at jeg var en tynn og pinglete gutt” – forteller Arman. Under en bokse trening med seniorbokserne en tirsdag ettermiddag. Arman er en 16 år gammel gutt fra Oslo som jobber hardt for å prestere det beste, på skolen og i hverdagen.

Treneren til Arman, Max forteller oss at de beste trener rundt to ganger om dagen, har en morgen økt med jogging eller styrke og senere på dagen trener de taktisk, med sparring, partnerarbeid, eller slår på boksesekker. “ Men kanskje det vanskeligste, det å orke å trene og få ut mest mulig treningsmengder og ofre litt i forhold til at man ikke kan gå ut med kamerater og drikke” sier Max etter treningen med seniorklassen hos Oslo Bokseklubb.

Arman startet å bokse siden starten av ungdomsskolen og har vært en aktiv bokser siden da, han trener tre eller fem ganger i uka, enten fra mandag til fredag eller annen hver dag, det kommer an på om han har mye skolearbeid eller ikke.

Sima Pariyar

Sima er en 17 år gammel jente fra gamle byen. Det startet som en vanlig dag for 7 år siden, hun skulle bli med vennene sine på taekwondo trening for moro skyld, til hun selv ble utrolig fascinert av denne kampsporten.

I løpet av hennes 7 år med taekwondo har hun kommet på topp i flere av konkurransene hennes. Hun er ikke bare en utøver på Tøyen taekwondo klubb, men hun er også i ledelsen og trener yngre barn flere ganger i uka. Innenfor kampsporten taekwondo er disiplin veldig viktig. Hun føler selv at hun har en stor rolle i klubben selv om hun kun er 17 år, hun sitter i styret, er lærer og egen utøver på klubben.

«Jeg vil ikke drive med teakwondo hele livet mitt, det vil jeg absolutt ikke. Det er jo noe jeg skulle ønske jeg kunne drive med, men jeg har mine mål og mine drømmer – og jeg ønsker å bli politi» forteller Sima, hun synes at kampsporten har lært henne mye disiplin og kunne klart seg ute i verden.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *