Kvinner i musikkbransjen

https://www.youtube.com/watch?v=fyAlWeOpOVo

Vi befinner oss på Grünerløkka, bassen fra gitaren kjennes i gulvet, langt borte fra selve spillelokalet. Vi går nærmere lokale, vi hører skravling og testing av lyd på gitaren. Gangen vi går igjennom minner oss litt om en kjeller, det luktet litt gammelt, men absolutt veldig fint. Den er mørk og lang, men flisene på gulvet lyser opp gangen. Farger på farger bortover hele gulvet med smådetaljer av noen speilbiter. Lokalet var ikke det største vi hadde sett, men plass til det man trenger. En liten sofa var det også der, der det lå sekker og jakker, mest som en oppbevaringsplass. Latteren og musikken i rommet skaper en rolig og hyggelig stemning. Dette gjør også at opplevelsen på film blir bra.

Bandet består av en pianist, vokalist, trommis, gitarist og en bassist. Bandet har ikke et navn enda i og med at de nylig startet opp.

Vi satt oss ned for et intervju med Mia Bjerknes Skaland , som spiller bass i bandet, og Siri Tveito Evensen, som synger.

https://youtu.be/hoxfrjg89w8

– Musikk er en del av livet
I livet til Skaland (16) har musikk en stor plass. «For meg er det ikke bare å høre på musikk, det er en del av livet mitt», fortsetter hun.

«Blir jeg kjent, så blir jeg kjent»
– Vi spurte jentene om de har lyst til å jobbe med musikk i fremtiden, og dette fikk vi som svar. «Jeg har lyst til å holde på med det, men jeg vet ikke om jeg har lyst til å gå inn for å leve av det», forteller Skaland. Videre sier hun at hun bare tar det som det kommer: «Blir jeg kjent så blir jeg kjent», sier hun.
– Evensen fortsetter: «Det er vilt mange som er interessert i musikk, og som er talentfulle og har mange kreative ideer. Det handler veldig mye om hvilke kontakter du har. Det er så mange variabler som spiller inn på om du faktisk blir kjent eller ikke». «Du trenger ikke å bli superkjent for å kunne jobbe med musikk i Norge, men for å kunne leve av det må man være litt kjent.»

Hvordan er det å spille i band?
– «Er du med de rette folka, så er det veldig gøy», sier Skaland.

Da vi snakket om å skrive egne sanger, fortalte Skaland oss at: «Det er liksom den beste følelsen ever, når du står på scenen og du ser at folk relaterer til det du har skrevet en sang om».

https://youtu.be/bD9PO_Kt_OI

AKKS skal ha en gratis bandskolekonsert 9. desember på Sentralen (Hvelvet Underground) klokken 17:00. Bare å komme:))

 

 

 

Tekst, video og bilder: Kathrine Vikne Holth og Linn Sørlie

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *