Fra blogger til forfatter 

-Jeg har hatt mindre fokus på at man skal se perfekt ut og måtte fikse alt. Folk ser forskjellig ut og det er helt greit.

Bloggen

-Kan du fortelle litt om deg og bloggen din?

Maja Hattvang står på kjøkkenet i sitt barndomshjem og tar oppvasken. Hun har vært på besøk hos mor og far på kveldsmat dagen før, og sovet over. Huset er varmt og godt i forhold til snøen som daler ned utenfor vinduet. Maja hattvang står med en tallerken i hånda og vasker opp. Hun setter seg ned ved bordet med et glass vann og lukker macen, klar for intervjuet. Hun starter med å introdusere seg og bloggen: 

Jeg heter Maja Hattvang. Jeg er 27 år og jeg har blogga i litt over 10 år nå. Jeg blogger om diverse kultur ting, arkitektur, kunst, interiør, litt mote og skjønnhet: type hudpleie. Bloggen min er veldig bildedrevet, foto i fokus, men også tekst.

-Hvordan ble du interessert i blogging, hva inspirerte deg? 

-Jeg bare leste noen blogger jeg syntes var bra og tenkte sånn, «dette har lyst til å gjøre selv». Jeg startet med å skrive om mote og festing, det jeg var interessert i på den tiden. Da het bloggen «Polkadotts og Vodkashots», sier Maja og ler litt.
Da jeg var 20 år la jeg ned den bloggen. Senere starta jeg på nytt med bare mitt eget navn. Og det er det jeg har holdt på med, skrevet om ting jeg interesserer meg for, ting jeg syntes er fint, ting jeg har lyst til å dele med andre. Så det har utviklet seg i takt med at jeg har utviklet meg og blitt voksen.

-Hva blogger du om?

-Jeg har lyst til å få folk til å oppdage fine og spennende ting. Jeg har lyst til å dele alt jeg føler jeg har litt grep om selv og tenker at andre også kan ha nytte og glede av. Jeg føler at hudpleie og boktips er de to tingene leserne setter mest pris på og kanskje det jeg syntes er morsomst å skrive om også.

-Hva motiverer deg til å fortsette å blogge?

Det å blogge tar ganske lang tid. Man må planlegge, ta bilder, redigere, skrive og publisere. Det er mer jobb enn man skulle tro, og det som holder motivasjonen til Maja oppe etter så lang tid er først og fremst det at hun syntes det er gøy, men også det at hun lærer noe av leserne sine og det at leserens lærer ting av henne. 

-Noen ganger føles det som å ha masse venner som jeg ikke har møtt så det er veldig hyggelig.

Boka

Maja tar fram boka si «Naturlig nok» som hun nylig har gitt ut og holder den opp mens hun forteller om den.

-Det var forlaget som kom til meg i fjor vinter og lurte på om jeg visste om noen som kunne skrive en bok om hjemmelagd hudpleie. Det tenkte jeg at jeg kunne gjøre selv. Jeg jobbet med boka mi «Naturlig nok» hele vinteren og våren, den kom ut nå i høst. Det har blitt en oppskriftsbok på hudpleie, såpe og alt mulig du kan lage selv med fokus på naturlige ingredienser. Jeg har prøvd å fokusere på at det skal være noe gøy. Det skal være noe du kan gjøre for å slippe å være så avhengig av skjønnhetsindustrien, og slippe å fucke opp miljøet fordi du skal skrubbe ansiktet ditt. Det er mindre fokus på at man skal se perfekt ut og måtte fikse alt. Jeg har en fin liten fotoserie jeg lagde med en fotograf med bilder av folk uten sminke. Man ser at folk ser forskjellig ut og det er helt greit.

-Jeg kan godt lese et lite utdrag, sier Maja og blar fram til innledningen og leser et avsnitt:

Oppskrifter

-Hva er dine favorittoppskrifter?

Jeg bruker aller mest renseoljen for å fjerne sminke og rense ansiktet. Den er for alle, er veldig enkel og fungerer skikkelig bra. Den er jeg veldig glad i.
Leppepomaden er skikkelig digg, det er kanskje den beste lepomaden jeg har brukt. Det er honning i den så den lukter veldig godt.
Alle oppskriftene er ting jeg bruker selv basert på hvordan jeg synes produkter burde være. Jeg er glad i alle.
Deodoranten er også noe av de jeg bruker, den funker faktisk, sier Maja og ler.

Ferdig produkt:

Det personlige

-Du deler veldig lite om dit personlige liv, hvordan velger du hva som skal ut?

– Det personlige er jo en stor del av å blogge. Det er en iscenesettelse av sitt eget liv. Jeg er veldig opptatt av at man skal være personlig, men ikke privat. Jeg kan skrive om hva som foregår i livet mitt, men jeg vil aldri komme med detaljer. For eksempel har jeg nylig skrevet om at forholdet mitt er over og det er jo en veldig personlig ting, men samtidig så føler jeg at jeg holder en tydelig grense som jeg er innafor. Jeg skriver ikke om hvorfor, hvordan eller hva som har skjedd. For det er jo egentlig ingen som trenger å vite.

-Jeg tror at mange bloggere mister litt syne av grensa mellom personlig og privat, fordi det ofte kan føre til mye oppmerksomhet, hvis man deler veldig intime detaljer og er veldig personlig. Man får mye oppmerksomhet på det umiddelbart, men man merker kanskje at man helst skulle holdt det for seg selv, så det er viktig å være bevist på det.

-Hvordan få en bra blogg?

– Jeg tror at alt man skriver om av egne opplevelser alltid er allmennmenneskelig, noe alle på en måte opplever ofte. Så selv om jeg skriver om meg selv så gjør jeg det alltid på en allmenn måte. Det tror jeg er med på å skape et tettere bånd mellom leser og blogger som jeg tror er viktig for en bra blogg.

 KILDER:
http://www.majahattvang.no
Bok: Naturlig nok – Maja Hattvang
https://soundcloud.com/vexento/vexento-we-are-one

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *