Fotball i hjertet

Skrevet av Anne Sofie Markussen og Aima Hassan

Yasmin Oulkadi, vokste opp på Skullerud i Oslo og har alltid elsket fotball. Før sommeren bestemte hun seg for å danne et eget jente-fotballag. Det som skulle være unikt med dette laget var at ingen av disse jentene hadde noen erfaring med fotball fra før av.

-Interessen min for fotball startet da jeg var ung, jeg var rundt 10 år gammel, sier hun med et smil. Grunnen til at det startet så tidlig var fordi brødrene mine spilte mye før og jeg gikk ofte ut med dem.

Foto: Anne Sofie Markussen

-I mitt miljø var det ikke så mange som har råd til å holde på med ting som aktiviteter på fritiden, hun tar seg en pause og tenker. Dette har for eksempel skjedd med meg. Før så hadde jeg veldig lyst til å starte på et fotballag, men hadde dessverre ikke råd. Jeg kom fram til at det sikkert var mange andre i dette miljøet som også ville spille fotball. Jeg gikk og snakket med utekontakter til Østensjø, de var enige med meg og til slutt ble det en suksess, sa hun bestemt.

-Jeg trives veldig godt på fotballaget, sier Rahma bestemt. De to andre lagkameratene, Sabila og Nada er enige og ler litt.

Foto: Aima Hassan

-Hvorfor startet dere på fotball?

-Jeg føler at jeg får en glede av å spille fotball og det gir meg en god følelse, svarer Nada med et smil.

Jentene tar en pause, vi får senere høre deres mening om laget

Foto: Anne Sofie Markussen

-Vi er mange jenter i forskjellige aldere, vi har forskjellige bakgrunner og med dette lærer vi mye av hverandre og respekterer hverandre, dette gjør dette laget ganske unikt, sier Rahma bestemt. Jentene løper inn i garderoben og vi tar en spørsmålsrunde til med Yasmin.

Foto: Anne Sofie Markussen

 

-Har du noen gang følt deg diskriminert? Hun ser seg litt rundt, litt usikker på hva hun skal si.

-Jeg har det, jeg har følt meg diskriminert flere ganger.

-Du sa tidligere at du spilte fotball i nærmiljøet, var det flere gutter som spilte fotball?

-Det er jo nesten bare gutter som spiller fotball i mitt miljø på grusbanen på Skullerud, men det var ikke et stort problem for meg. Det at de er så gode blir ofte en utfordring, men jeg lærer bare enda mer av a spille med dem. Jeg liker å blande meg og inn, selv om det er gutter

En ting er klart, Yasmin er en selvsikker jente.

Etter trening bestemmer vi oss for å snakke mer med hennes lagkamerater.

-Kvinnefotball er veldig undervurdert. Kvinnelige fotballspillere tjener ikke like mye og kommer ikke like langt i fotballkarrieren sin som menn, sier Rahma med en litt sur stemme.

-Kvinner og menn er helt like og derfor burde de ulike sportene med både kvinner og menn bli like stort prioritert. Kvinnefotball bør slutte å bli undervurdert, avslutter Rahma, mens de andre jentene nikker til det som har blitt sagt.

 

Vi møter Yasmin en siste gang etter trening og hun har noen motiverende ord å si.

-For dere der ute som har lyst til å spille fotball, dere som dør for det. Jenter, gutter, folk fra hele verden, stol på hjertet ditt og gjør det du vil, krig for det.”

Kilder:

http://freemusicarchive.org/music/Ryan_Little/

http://moredeast.wixsite.com/deastfx

http://www.daria.no/skole/?tekst=1969

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *