Fra Verksted til Kafé

På Grünerløkka ligger det en hybrid mellom ett sykkelverksted og en kafe. Stedet heter OsloVelo og ble startet av folk med stor interesse for sykler og den lokale kulturen.

Om OsloVelo

OsloVelo ble startet av 5 personer som ett sykkelverksted ved Schous plass i 2014. Ved å reparere og bygge sykler fikk de nok penger til å flytte til større lokale i Seilduksgata. Og med det, bestemte de seg for å skape en hybrid mellom en kafe og ett sykkelverksted. Formålet deres er å ha ett flott sted hvor hyggelige folk kan treffes og henge. Folk med felles interesser og ikke i dens slags skyld. Lokalet er innredet med ett gammeldags sykkel tema. På veggen bakerst i kafeen deres, har det blitt malt ett stort kunstverk malt av en amerikansk kunstner med navn Nick Dahlen. Veggen hvor det store maleriet ble tegnet på er en veldig viktig detalj for dem og de vil gjerne bytte den ut hvert eneste år. Og erstatte den med noe nytt.

Det ene farger det andre, og kafeen hadde aldri vært det samme uten sykkelverkstedet, sier Steffen

Ambisjoner og Utfordringer

En av eierne Steffen, som vi intervjuet har ingen studie bakgrunn og falt ut av skolen når han var 16/17 år gammel. Etter at han sluttet begynte han å jobbe i kafeer og restauranter rundt om i Oslo. Når vi spurte om hva slags vanskeligheter de hadde når de startet opp OsloVelo, svarte Steffen med at det er mange begrep som moms og bruttoavanse som kan være vanskelig. Vi spurte også om deres planer om å ekspandere i Oslo, med det svarte han at det kanskje er litt for tidlig å tenke på, siden de nettopp hadde hatt problemer som å måtte fikse to oppvaskmaskiner, som tok dem hele dagen. Men han sa også at han gjerne ville ha flere OsloVelo-er rundt om i Oslo.

 

Stay in School og alt det der. Det er dritviktig. Sa Steffen.

Folkene bak

”Bakgrunnen til OsloVelo eierne innenfor sykkel er svert interessant. Alle har en bakgrunn med sykkel reparasjon, men to av skaperne skiller seg ut. Thomas, sin bestefar ”skrudde” for det norske sykkel landslaget. Og Simon som er fransk drev med sykling ”back in the day” og mye av det som henger i kafeen kommer fra han. Når vi spurte om hvor navnet OsloVelo kom fra svarte Steffen at det var Oslo + sykkel på fransk. Der kan man for eksempel trekke linjer med Simons bakgrunn, siden han er fransk.

 

Kilder

  • http://www.oslovelo.com/
  • https://www.instagram.com/oslovelo/

Artister:

  • Taylor King
  • Drive

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *