FRA DROPOUT TIL OUTDROP

Bilde: Vera Lin

I ung alder tok Emil Ringheim ett valg ikke mange 15 åringer tar, han valgte å droppe ut av videregående skole for å følge lidenskapen sin, nemlig å bli klesdesigner.  

https://www.youtube.com/watch?v=7SaSIgl0Pu4

Bilde: Vera Lin

Det er en kald tirsdag ettermiddag utenfor Fredensborgveien 27 D, der Emil Ringheim har kontor. I svalgangen mellom kontorene lukter det kakao og man
hører lyden av ping-pong og latter som fyller rommet. Emil introduserer seg selv med en klem og tar oss med til ett av de mange rommene i bygningen. Veggene til rommet er laget av glass og det er ett langt hvit bord med matchende hvite stoler midt i rommet. Emil slår seg til rette og drar frem en halv drukket Pepsi og en pakke med sushi. “ikke ta bilde av at jeg spiser sushi med gaffel a, det er liksom ikke helt lov!” sier han og ler.

 

Hvordan startet det?

Emil er oppvokst på Nordstrand i Oslo med to yngre søsken og foreldre, han forteller at han ikke hadde motivasjon til å dra på skolen og at han følte seg utilpass i miljøet han var i.

https://www.youtube.com/watch?v=_zjdUOw0vVw

Bilde: Lea K

I starten ønsket foreldrene hans at han skulle fokusere på utdanning, men etterhvert innså de at Emil hadde tenkt til å droppe ut uansett og da kunne han like godt satse 100% på å bli klesdesigner. I dag er de hans største støttespillere. Han fikk seg en turnus jobb hos klesmerket Tom Wood der han lærte mye om yrket.  “Jeg var egentlig bare der og sugde til meg så mye informasjon som mulig.” Det tok lang tid med mange feil på veien, men ett halvt år senere var han klar til lansering av hans første kolleksjon ”The rise”.

 

Bilde: Lea K

“Klærne våre er for mennesker”

Videre forteller Emil at han og crewet legger mye vekt på at alle skal kunne gå med klærne hans. Alt fra Outdrop er unisex nettopp fordi han mener at det ikke skal være noe skille mellom hvem som kan gå med visse type klær. Han mener alle mennesker skal kunne bruke klærne hans uavhengig av etnisitet, religion, seksuell legning og kjønn. I den oppkommende kolleksjonen hans” it stops with me” fokuserer de også på å ha alle typer størrelser slik at uansett kroppsfigur, skal en kunne bruke klærne hans.

Bilde: Lea
Bilde: Lea K

Mange av plaggene i denne kolleksjonen har trykk der det står blant annet” I can´t breathe” gjentatte ganger ned ryggen, som er en referanse fra Eric Garners død; en ung mann som ble drept av politimenn på grunn av hans hudfarge.

Han avslutter med å si at hans største ønske og motivator er at klærne hans skal spre et budskap om at alle er like mye verdt og at forskjellig ikke burde være et ord.

https://www.youtube.com/watch?v=OnMIprFH8KU

Outdrops andre kolleksjon lanserers i desember og vil bli solgt på blant annet  futur store.

Kilder: 

Emil Ringheim

www.instagram.com/outdropclothing

www.outdropclothing.com

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *