Det handler ikke om pengene, men verdien i det

Tekst: Hania-Zahra Musavi, Arisha Haider

Foto: Vanessa Karami

 

Amir Ali Zare er en 18 år gammel gutt som går på Bjørnholt Videregående skole, og studerer Medier og kommunikasjon. På fritiden tar han bilder av folk og modeller. Zare har en brennende lidenskap for å ta bilder. Han har gått fra å være en vanlig videregående elev, som har en kreativ evne og interesse for foto, til å bli til en hardtjobbende deltidsfotograf.

Han forteller oss om hans karriere, og hans metoder.

Zare er opprinnelig opprinnelig fra Iran. Han kom til Norge som liten, og har siden bodd i Oslo og gått på barneskole her.

– Jeg har laget min egen nettside for fotoprosjekter, også laster jeg opp nye bilder som jeg har lagt. Jeg har hatt den i fem måneder nå. Jeg har fått mange folk som spør om jeg kan ta bilder av dem, sier Zare.

MED KAMERA I HÅNDA: Amir Ali Zare er vant med avanserte fotoutstyr.
Foto: Vanessa Karami.

 

Den unge fotografen forteller om hvordan folk kontakter han. Han tar betalt for bildene sine, noe som gjør at han både kan drive med hobbyen sin og tjene penger utenom skoletid.

 

TAR IKKE OFTE BILDER PÅ SKOLEN: Zare jobber for det meste ute. Foto: Vanessa Karami.

Tar for det meste bilder ute

– Jeg jobber ikke så mye inne. Det gjør jeg kun når jeg trenger svart bakgrunn eller bra lys, da kommer jeg her. I det siste tar jeg med meg lys overalt. Jeg låner det fra skolen. Man får finere bakgrunn ute og så videre.

Han har vært på kurs med blant annet National Geographic.  Zare jobber nå tre forskjellige steder som fotograf og videografisk designer.

– Jeg filmer, fotograferer og lager logoer for forskjellige organisasjoner, og låner alt utstyret mitt fra skolen, sier han.

 

Han begynte å vise interesse for foto da han begynte på Medier og kommunikasjon. Han forteller at interessen for foto startet da han var på Vibro-møte i førsteklasse på videregående. Etter det så har interessen for foto bare vokst.

Store drømmer

Zare har store ambisjoner for framtiden. I framtiden ønsker han å være heltidsfotograf, og fortsette å jobbe og samarbeide med store navn. Han har også fram til nå jobbet med populære merker og enkeltpersoner.

Zare viser oss spent andre bilder han har tatt av populære modeller.

-Jeg har fotografert modeller fra populære merker, for eksempel fra Adidas, sier han.

Zare mener det ikke er enkelt å begynne som fersk fotograf, men legger til at han hadde en fordel da han skulle starte med fotografering på alvor.

-Med tanke på at dette er noe jeg begynte med på grunn av yrkesfag på videregående, så var det lettere for meg å komme meg inn i det. Men det er mulig å nå langt hvis man er motivert nok.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *