Sylvia som tacoqueen og grillmester

Det svir i nesa og øynene renner.                                                                                                     – Nå må vi lufte på grunn av chillien!  roper Sylvia. I en av de tre svære grytene har hun chilli som hun koker sammen med hvitløk til salsaen.

 

I mens det koker fra grytene hakker hun opp soppen i høy hastighet i små biter. Når hun heller oppi soppen i den ene gryten, holder hun hodet langt unna der chillien er. I den siste kjelen er det fire kilo bønner som må stå noen timer og koke. Her gjelder det å være tålmodig! Hverdagen til Sylvia er aldri stille, her er det snakk om å kunne multitaske. Tid er veldig viktig så en liten ting som at butikken ikke hadde ferdigkuttet hvitløk gjør at ting tar lengre tid, men problemet blir løst ved å kutte de selv på en effektiv måte.

https://youtu.be/bSehcSwY110

I den hvite kokkefrakken, håret satt opp med en rød blomst i håret, i tillegg til matchende leppestift- gjør Sylvia deigen til taco og quesadilla klar.

– Ånei, jeg har glemt favoritt pressen min hjemme,  sier hun i mens hun bruker den ”fremmede” pressen til deigen.

Deretter putter hun ost og sopp på. Sylvia tusler videre til grytene i sine hvite crocs, der hun putter oppi tomatene i chilligryten. Videre går hun bort til kjøleskapet der menyen for dagen er hengt opp. Målet for dagen er å lage tacos, quesadillas og tre forskjellige salsaer. Sylvia sier at oppdragene kan variere fra ti til tusen personer. Til de største oppdragene trenger hun hjelp til serveringen, men på kjøkkenet er hun alltid alene.

 

Foto: Moyo Zozimo. Sylvia på kjøkkenet

Trebarnsmoren Sylvia driver sitt eget matlagingsfirma. Sylvia får forskjellig arbeid hver dag, og reiser rundt til forskjellige kjøkken. Noen personlige dekorasjoner som ”mex-dukka” hennes er viktig å ha på kjøkkenet, for at hun skal føle seg hjemme. Hun har også andre figurer som representere bøndere i Mexico. Dette gjør kjøkkenet til sitt eget.

Hun er også kjent som tacoqueen og grillemesteren. I 2015 vant hun og lillebroren ”Norges grillmester” tittelen. Hun brukte muligheten til ”bonding experience” og i tillegg få oppmerksomhet til karrieren.

Sylvia forteller at det ikke er lett å starte sin egen karriere, i tillegg til at det er skummelt. Det vanskeligste mener hun er PR, det å få oppmerksomhet- men ett tips hun vil gi er å være aktiv på sosiale medier. Hun får frem kulturen ved å kle seg i meksikanske klær på videoene hun publiserer. Det er viktig å ha en plan og gjøre research på forhånd. Hun sier at det skumleste vil være økonomien, for du går fra fast lønn til egen. Sylvia er utdannet kokk og tidligere har hun jobbet på Caterina hjemmet der hun var kjøkkensjef. Hun sier elsker å jobbe med andre, men trives også å jobbe selvstendig, noe hun for det meste gjør i hverdagen på kjøkkenet.

Sylvias tacos

Sylvia sin lidenskap for tacosene hennes er stor, og hun mener at den ”norske” tacoen ikke kan måle seg opp mot hennes.

”My tacos are the best”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *