Journalistikk

Tegner seg ut av 9 til 4

– Da jeg var ung var ung syntes jeg konseptet å ha en vanlig jobb virket forferdelig.

Matias startet å tegne og lage kunst i en ung alder han la merke til at han var god til å tegne derfor tenkte han at han kunne gjøre noe større med det. Han gikk 4 år på kunst akademiet og etterhvert så ville jeg bytte litt på ting så han startet å skrive bøker.

 

Siden han er både en forfatter og en kunster så må han fordele dagene sine. Han deler de opp ved og skrive på starten av dagen også ved lunsj tider går han til atlet og jobber med kunsten sin. Han snakker ikke om bøkene sine når de er under produksjon derfor er bilde ute av fokus.

 

– Jeg får mye av ideene mine å kreativiteten min ved å leve livet og lese bøker, jeg trekker alt jeg opplever inn jeg lar det ikke flyte vekk.

Når vi kommer til atlet så er det overraskende stort og hadde frisk luft, det luktet litt som maling. Så tar Matias på male klærne sine å begynner og tegne.
– Når jeg maler og alt går som jeg vil er det helt strålende.

 

Han jobber hardt med kunsten sin og bøkene sine for å gjøre de meningsfulle, derfor jobber han også med ting han liker og har interesse for.
Matias ble ferdig med en utsiling for ikke så lenge siden men han har en plate som heter Agin.

– Det å være forfatter og kunster er på en måte to forskjellige verdener fordi det er det praktiske og teoretiske som er forskjellig men fortsatt like redskaper fordi jeg bruker blyanten uansett.

– Alle karakterene i bøkene mine er alltid fiktive, men jeg setter de sammen av mennesker jeg har møtt så det er som Frankenstein.