Ungt filmtalent er elev ved F21

Sergen Secici er bare 17 år, men han har allerede rukket å opparbeide flere års fartstid innenfor produksjon av kortfilmer.

Andreas Krantz
Sergen Secici. Foto: Andreas Krantz

Jeg møter Sergen utenfor Fyrstikkalleen skoles filmstudio på Helsfyr i Oslo. Vi setter oss ned ved et bord i kantina for å slå av en prat over en kopp varm nytraktet kaffe. Jeg åpner med å spørre om hvor lenge han har jobbet med film.

– Tja, jeg har vel drevet med film siden 8. klasse. Det hele begynte med at jeg filmet en del med mobilkameraet mitt. Etterhvert fikk jeg en egnet pc og et brukbart kamera. På den tiden var jeg heller ikke så dyktig på pc, så jeg brukte mye tid på å utforske den. Først kom jeg borti Photoshop hvor jeg kun jobbet med bilder. Etter hvert fant jeg ut at jeg ville utvide horisonten en smule. Det var da han bestemte seg for å kombinere bilder og lyd, og det var slett han kom borti film.

– Hva slags prosjekter har du jobbet med?

– I starten drev jeg med forskjellige skoleprosjekter, men etter hvert utviklet det seg til en hobby mye fordi jeg fikk mange positive tilbakemeldinger på det jeg lagde, i tillegg til at det var både spennende og gøy.

Startet på Studiespesialisering, men sluttet

Sergen er dreven i photoshop og dette bildet er noe han selv har laget. Her fremstiller han seg selv som den kjente filmkarakteren “Superman”.

– Hvorfor sluttet du på Studiespesialisering etter bare et halvt år?

– Det skyldtes for det meste at det var alt for mye teori og likte meg ikke så godt heller. Jeg ville heller gjøre noe jeg var interessert i. Det var derfor jeg startet på Medier og Kommunikasjon her ved F21.

– Hvem jobber du med når du lager film?

– Det er meg og en til, men det er jeg som har det meste ansvaret. Jeg står blant annet for filming og redigering, i tillegg til at jeg regisserer en del.

– Hvilket av de mange prosjektene dine er du mest fornøyd med?

– Hm si det. Det må vel være det hvor jeg får det til å se ut som et fly kræsjer inn i Oslo Plaza avslutter Sergen Secici.

Artikkelen er også publisert på andreaskrantz.wordpress.com