Vellykket konsert for fred

Hundrevis av elever fylte skolegården under fredskonserten på Fyrstikkalleen skole tirsdag. På scenen sto Malalas far, Jonas Gahr Støre, Kjell Magne Bondevik og artisten Arif sammen for fred.

VFWP-3

– Fred er frihet fra frykt, sa Ziauddin Yousafzai, faren til Malala, fra scenen. Til stor jubel og applaus fra alle elevene på Fyrstikkalleen skole som hadde samlet seg til fredsmarkeringen.

Samhold for fred

«Voices for World Peace» heter fredskonserten som ble arrangert på Fyrstikkalleen skole (F21) i samarbeid med stiftelsen «Dialog for fred». Målet var at ungdommen skulle markere samhold for fred og motstand mot krig og terror.

– Dette er bra. Mange kjente ansikter og politikere. Og det er god stemning, sier Silje Hagerup
Gurigard (17) som går i andre klasse på F21.

– Man blir mer engasjert, og jeg tror dette kan skape noen forbilder for oss unge.

VFWP-7 VFWP-5

Dans og musikk

Elever fra både ungdomsskolen og videregående hadde samlet seg i skolegården sammen med lærere, politikere, og artister. Jonas Gahr Støre, Afshan Rafiq, Audun Lysbakken, var blant de som holdt appeller for fred. I tillegg var det dans og musikk, og underholdning og taler fra elevene ved skolen. Pedram Rahdeirjoo (18) går i tredje klasse på F21, og han syntes arrangementet var tankevekkende og lærerikt.

– Det gir oss en idé og får oss til å åpne øynene, sier han.

VFWP-6
– Fred er frihet fra frykt, sa Ziauddin Yousafzai, faren til Malala som var på besøk på F21.

Malalas far

En halvtime før han skulle på scenen rakk Malalas far, Ziauddin Yousafzai, et intervju med oss. Han var vennlig og blid der han hadde satt seg ned sammen med lærerne som spiste lunsj på lærerværelset.

– Hva synes du om skolen vår?

– Skolen er veldig vakker. Jeg fikk en fin omvisning av rektor, og det er flotte lokaler. Elevene er hyggelige, og ikke minst er de modige og smarte. Det er en mangfoldig skole med glade elever som skinner – med deres forskjellige kulturer, religion og opprinnelse, sier Ziauddin Yousafzai.

– Hva kan en slik konsert bety?

– En slik fredsmarkering er viktig. Mennesker bruker smarttelefoner, internett, pc-er og teknologi for å fremme et budskap. Men det er annerledes når vi snakker sammen, når vi møtes personlig. Slike fredsmarkeringer gir oss mennesker en sjanse til å bli kjent på en bedre måte, i et fellesskap. Det er viktig for mennesket.

VFWP-10
Den pakistanske popsangeren Falak Shabir sørget for at det ble fest for fred.

Fest til slutt

Mot slutten av arrangementet gikk den pakistanske popsangeren Falak Shabir på scenen. Da ble det virkelig fest. Trommene dunket tungt, publikum hoppet opp og ned, og han dro mange elever opp på scenen til å danse med ham. Og festen varte helt til Arif, som avsluttet konserten, strakte to fingre i været og ropte «Peace!».

VFWP-14
Mange hadde ventet på Arif som avsluttet fredskonserten.